Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  15:55:10

Απαγορεύονται ακόμα και οι -τυχαίες- συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Σε πλατείες, γειτονιές, πάρκα, έξω από καφεμπάρ, σούπερ-μάρκετ, παραλία Θεσσαλονίκης. Παρόμοια απαγόρευση και για συγκεντρώσεις φίλων-συγγενών στο σπίτι. Κύριο

Πρόστιμο 1000 ευρώ σε στενοκέφαλους και επιπόλαιους οργανωτές, που πρέπει να βεβαιώσει η Αστυνομία, (μάλλον μετά από καταγγελία ακόμα και ανώνυμη), όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς.

Νέα μέτρο για παραμονή στο σπίτι, πειθαρχία στα μέτρα απομόνωσης . εν όψει της μεγάλης έκτασης της νόσου στην Ελλάδα, που αναμένεται να μας δοκιμάσει. Την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και την επιβολή προστίμου 1000 ευρώ ανακοίνωσε και επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαιώνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στ. Πέτσα, που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι εξετάζεται και αυτό το μέτρο, δήλωσε πως από αύριο (σήμερα Πέμπτη= απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων. Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, δηλαδή υπόκειται στην ίδια απαγόρευση και κίνδυνο προστίμου. 

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε πλατείες, έξω από μπαρ και καφενεία, έξω από σούπερ –μάρκετς κλπ.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.
Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν όλοι στο σπίτι, ως το κυριότερο μέτρο προστασίας όλων.
Ωστόσο, εξαιρούνται όπως είπε η μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται.

Μόνο με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία επιχειρήσεων

Αναφορικά με την λειτουργία των επιχειρήσεων ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως οφείλουν να λειτουργούν εκ περιτροπής με το αναγκαίο προσωπικό. Για τα call centers είπε πως πρέπει να λειτουργούν με θέσεις εργασίας που έχουν απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.
Επίσης, σημείωσε πως κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύεται το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline