Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:36:57

Ταξιδιώτες επαρχίας, ένα θλιβερό φαινόμενο, με συνέπειες.....ΣΥΡΙΖΑ: Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια, πράξη ανευθυνότητας. Στ. Πέτσας: Eίναι αντικοινωνική συμπεριφορά. Κύριο

Αγνοώντας κάθε σύσταση και παράκληση από τον Πρωθυπουργό, τα κόμματα, τους αρμόδιους χειριστές οι «επιπόλαιοι-εγωιστές εκδρομείς» στην επαρχία» και τα νησιά δυσκόλεψαν τους άλλους Έλληνες και τη χώρα.

Θα επιβληθούν νέα μέτρα γενικού ελέγχου στην κίνηση των αυτοκινήτων κλπ. Τίθενται σε κίνδυνο οι προσπάθειες να μη επεκταθεί ο ιός στην επαρχία, να ελεγχθεί και να περιορισθεί, να μη δοκιμασθούν οι αντοχές του συστήματος αντιμετώπισης και το αίσθημα της συλλογικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.

-Αναμφίβολα, εικόνες και νοοτροπίες απογοήτευσης και κοινωνικής ανευθυνότητας στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις οι μαζικές έξοδοι, οι ουρές στα διόδια, οι μετακινήσεις στα νησιά και γενικά οι έξοδοι από τα σπίτια προς τα εξοχικά συγγενών και φίλων.

Απογοητευτική πολλαπλά ήταν η χθεσινή εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας και οι έξοδοι από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καθώς πολλοί ήταν οι Έλληνες που δεν συμμορφώθηκαν με τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας και αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα.

Όπως καταγράφτηκε χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, η έξοδος ήταν τόσο μεγάλη που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας στην Ολυμπία Οδό, το μεσημέρι Παρασκευής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας

«Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί ότι «αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί όλους τους πολίτες «να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορωνοϊού». «Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της», επισημαίνει.
«Από την πλευρά της, η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι να προαναγγέλλει αποφάσεις που οδηγούν σε καταστάσεις πανικού», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλιος Πέτσας: Αντικοινωνική συμπεριφορά η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία

«Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό». «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά. Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.
Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό - να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει ήδη δέκα νεκρούς και 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και την ώρα που οι ειδικοί να απευθύνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων ως μέτρο κατά της διασποράς του ιού στη χώρα μας, χιλιάδες συμπολίτες μας δεν φαίνεται να συγκινούνται, όπως δείχνουν και οι εικόνες.

Οι πολίτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν προς την επαρχία πάρα τις αλλεπάλληλες συστάσεις της κυβέρνησης, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο τους ίδιους, τις οικογένειες τους αλλά και όλους τους συμπολίτες τους σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν.

Στην ίδια γραμμή προειδοποιήσεων εντάχθηκε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε παράκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν σε επαρχία και στα νησιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline