Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  11:13:10

Άλλες δύο εβδομάδες θα μείνουν κλειστά, όλα στα σχολεία, μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 10 Απριλίου. Τότε αρχίζουν οι άλλες δύο εβδομάδες της «θεσμικής αργίας». Κύριο

Μάλλον γίνεται αναγκαστική σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών, η παράταση του φετινού εκπαιδευτικού έτους τον Ιούνιο κατά 15 ημέρες και η διακοπή των εκδρομών και των ημερών για εξωσχολική ψυχαγωγία.

Κανονικά και εάν όλα πάνε καλά στα θέματα υγείας θα ανοίξουν, λειτουργήσουν πάλι οι αίθουσες των σχολείων, από τα νηπιαγωγεία έως τα πανεπιστήμια στις 27 Απριλίου. Έκλεισαν στις 10 Μαρτίου, δηλαδή υα λειτουργήσουν πάλι μετά από ενάμισι μήνα. Νέα παράταση 15 ημερών θα δοθεί στο κλείσιμο των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ήταν αναμενόμενο καθώς η κρίση. στην ελληνική κοινωνία δεν έχει ακόμα κορυφωθεί.

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα Σάββατο (21/3), αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

«Θα παραταθεί το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1.
Στο ερώτημα εάν θα χαθεί η σχολική χρονιά τόνισε: «Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά. Ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο».
Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: «Θα επεκταθεί το σχολικό έτος, ενώ μπορεί να μειωθεί η διδακτέα ύλη. Είναι πιθανό να αλλάξει η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών. Προσπαθούμε να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην παραδοσιακή ημερομηνία έναρξης και λήξης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline