Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  12:39:52

Πρώτες καμπάνες, με πόρισμα από 5.000 ευρώ το καθένα για ασυνείδητους παραβάτες του περιορισμού για 14 ημέρες. Στις 233 οι συλλήψεις «απείθαρχων» στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Κύριο

Παράλληλα, υπάρχει τρίτη κατηγορία ελέγχων στους δρόμους και σπίτια για όσους τηρούν ή- αντίθετα- παραβιάζουν τους έξι κανόνες-περιορισμούς κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους προορισμούς (με αναφορά ώρες εργασίας και σε συγκεκριμένη διεύθυνση εργασίας, σούπερ- μάρκετ, νοσοκομείου, φαρμακείου, γιατρού, Τράπεζας κλπ.)

Πολλή δουλειά με μεγάλους και σημαντικούς ελέγχους στους δρόμους περιμένει από σήμερα τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ , του Λιμενικού και της ΑΑΔΕ για τους παραβάτες των περιορισμών και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που ανακοινώθηκαν χθες από τον Πρωθυπουργό και υπουργικό κλιμάκιο.. Και επίσης στους παραβάτες, που φαίνεται να είναι αρκετοί, όσων είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό επί 14 ημέρες ως ύποπτοι ασθένειας διάδοσης του κορωνοϊού

Σε 217 ελέγχους ταξιδιωτών που βρίσκονται σε 14ήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό προχώρησε -την Κυριακή- το «κέντρο Πληροφόρησης» της Πολιτικής Προστασίας, που λειτουργεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν 13 παραβιάσεις της καραντίνας και για κάθε μια από τις περιπτώσεις βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι εννέα από τους παραβάτες εντοπίστηκαν στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες δύο σε περιοχές της περιφέρειας.

Οι έλεγχοι γίνονται τηλεφωνικά, με τα στελέχη του «κέντρου Πληροφόρησης» να τηλεφωνούν στα σπίτια, όπου οι ταξιδιώτες έχουν δηλώσει ότι θα περάσουν τις 14 ημέρες της υποχρεωτικής καραντίνας.

Όπως προανήγγειλε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ενταθούν.
Εξάλλου συνεχίζονται σήμερα οι πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων από χώρες του εξωτερικού.
Τις απογευματινές ώρες προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» πτήση προερχόμενη από Μαδρίτη, ενώ αναμένεται τις βραδινές ώρες της Κυριακής μια ακόμα προερχόμενη από τη Βαρκελώνη.

Αυξάνεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των συλληφθέντων για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊού.
Ειδικότερα, οι συλλήψεις ανέρχονται πλέον σε 233, ενώ οι παραβάσεις σε 222.
Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο 21/3, βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις και συνελήφθησαν 12 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά, οι συλλήψεις και οι παραβάσεις ανά ημέρα έχουν ως εξής: την Πέμπτη 12/3 4 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 και 1 αντίστοιχα, το Σάββατο 14/3 86 και 90, την Κυριακή 15/3 31 και 31, τη Δευτέρα 16/3 16 και 16, την Τρίτη 17/3 7 και 7, την Τετάρτη 18/3 22 και 24, την Πέμπτη 19/3 17 και 20 και την Παρασκευή 20/3 25 και 27.

Ανά περιοχή έχουν γίνει οι εξής συλλήψεις: 94 στην Αττική, 36 στη Δυτική Ελλάδα, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 11 στη Θεσσαλία, 11 στα Ιόνια Νησιά, 10 στην Κρήτη, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στο Νότιο Αιγαίο, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Πελοπόννησο, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κλπ., για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline