Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  12:25:23

Πιθανότερα κοντά στον Ιούνιο και όχι στον Σεπτέμβριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, κατά την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως. Για τα κλειστά σχολεία από 10 Μαρτίου έως 27 Απριλίου τρεις οι μόνες συνδυαστικές λύσεις. Κύριο

Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι παρά το κενό ενάμισι μήνα (και εάν όλα πάνε καλά αμέσως μετά το Πάσχα) δεν πρόκειται να χαθεί το σχολικό έτος ούτε στη Μέση Εκπαίδευση ούτε στα πανεπιστήμια.

Στα εναλλακτικά σχέδια που καταστρώνονται από το υπουργείο Παιδείας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως

Στα εναλλακτικά σχέδια που καταστρώνονται από το υπουργείο Παιδείας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε μάλιστα ρητά και κατηγορηματικά ότι δε θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για πιθανή επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων (μέσα στον Ιούνιο), μείωση της εξεταστέας ύλης και βεβαίως κατάργηση των εκδρομών και των εξωσχολικών επισκέψεων. Λύση συνδυαστική δηλαδή.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης», δηλαδή κοντά στον Ιούνιο και όχι στον Σεπτέμβριο, όπως υποστήριζαν ορισμένοι..

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αυτό που προέχει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και γι' αυτόν το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, τους οποίους, όπως είπε, «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».
Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς έλαβαν μέρος ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτήν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline