Σάββατο 4 Μαϊου 2024  21:42:37

Δεύτερη, επίμονη σύσταση της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς: «Κλειστοί για όλους οι Ναοί. Προσευχόμαστε από το σπίτι αυτό το Πάσχα.» Ύποπτες ημέρες για συνωστισμό Μ. Τετάρτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο. Κύριο

Διαβεβαίωση Χαρδαλιά ότι παραμένουν κλειστά επίσης τζαμιά, εκκλησίες καθολικών, συναγωγές.

Μέσω νέας ειδικής και πολύ μακράς εγκυκλίου, της Παραμυθητικής, η Ιερά Σύνοδος απαντά στο «Ευσεβές Ορθόδοξο πλήρωμα αυτής» για το ζήτημα των Ιερών Ναών που θα μείνουν κλειστοί την περίοδο του Πάσχα, λόγω της πανδημίας για προστασία τη υγείας όλων.

Μέσω εγκυκλίου, της Παραμυθητικής, η Ιερά Σύνοδος απαντά στο «Ευσεβές Ορθόδοξο πλήρωμα αυτής» για το ζήτημα των Ιερών Ναών που θα μείνουν κλειστοί την περίοδο του Πάσχα, λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, στους ισχυρισμούς ορισμένων, που διατυπώνονται που γίνονται τις τελευταίες ημέρες ότι η κυβέρνηση έκλεισε , μόνο, τους χριστιανικούς ναούς απάντησε χθες απόγευμα κατά συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα σχόλια που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τις χριστιανικές εκκλησίες είναι «λανθασμένα και αβάσιμα».
Όπως επεσήμανε, ο νόμος αφορά όλους τους θρησκευτικούς ναούς και όλες τις θρησκείες ενώ το μέτρο έχει ληφθεί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, και ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων ή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙΜ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

Καταρχήν επισημαίνεται ότι η Εκκλησία «δεν παρέμεινε αδιάφορη μπροστά σε αυτόν τον φόβο. Αντιθέτως τον κατενόησε, τον προσέλαβε και τον ανέθεσε στον Χριστό για να τον θεραπεύσει. Μία Εκκλησία που δεν κατανοεί τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τις αγωνίες του, και δεν τις προσλαμβάνει για να τις θεραπεύσει, δεν είναι μητέρα, αλλά μητριά. Σε αυτή την συνάφεια μπορεί να κατανοηθεί η απόφασή μας για προσωρινή αποχή από τις λατρευτικές μας Συνάξεις. Σας ομολογούμε ότι η απόφαση αυτή ήταν κάτι που μας πόνεσε δυνατά και φυσικά συνεχίζει να μας πονά», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνεται:

«Τι και αν οι θύρες είναι κλεισμένες και οι μαθητές Του συνηγμένοι στα σπιτικά τους "διά τον φόβον" του κορωνοϊού; Ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριος Ιησούς θα εισέλθει "των θυρών κεκλεισμένων" (Ιωάν. 20,19) για να χαρίσει την ειρήνη Του. Θα προσφέρει τον Ουράνιο Άρτο της παρουσίας Του και θα κεράσει τα παιδιά Του "ιχθύος οπτού μέρος και από μελισσίου κηρίου" (Λουκ. 24,42).

Ας το κατανοήσουμε καλά! Στην Εκκλησία μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το Πνεύμα το Άγιο, το Οποίο τα ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί, θα αναπληρώσει την στέρηση των ημερών και θα πληρώσει τις καρδιές των μετανοούντων πιστών με την παρουσία του Χριστού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline