Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  03:42:50

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης υψώνει ανταρσία απέναντι στον Πρόεδρο Ντ. Τραμπ, που θέλει να ανοίξει τη Νέα Υόρκη αγνοώντας πάλι τους κινδύνους. Επικριτικός και ο Ομπάμα. Κύριο

«Δεν είναι Θεός- Είμαι ο παντοδύναμος Πρόεδρος». Δεν θα ανοίξω τη Νέα Υόρκη χωρίς ασφάλεια ακόμη και με εντολή Τραμπ διαμηνύει ο Κουόμο.

Δεν θα υπακούσω σε εντολή Τραμπ να «ανοίξω» ξανά τη Νέα Υόρκη εάν αυτό δεν είναι ασφαλές για τη δημόσια υγεία διαμηνύει ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Αντριου Κόμο.

«Εάν μου έδινε εντολή να ανοίξω ξανά την πόλη κατά έναν τρόπο που θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων στην πολιτεία μου, δεν θα το έκανα», δήλωσε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN. Με συνέπεια να αρχίσει ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον Πρόεδρο Τράμπ για την άρση των –καθυστερημένων-περιορισμών και απαγορεύσεων, που ήδη κόστιζαν 23.000 νεκρούς στις ΗΠΑ. Με συνέπεια ήδη τη δημιουργία ενός μετώπου αντίθεσης στις προεδρικές εκλογές από δέκα Κυβερνήτες ¨Πολιτειών και άλλους δημόσιους παράγοντες.

Η δήλωσή του έρχεται μία ημέρα μετά την τοποθέτηση Τραμπ σύμφωνα με την οποία μόνο ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την «απόλυτη εξουσία» στις πολιτείες των ΗΠΑ όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, θέση που πάντως δεν υποστηρίζεται από το αμερικανικό Σύνταγμα και απερρίφθη άμεσα από νομικούς αλλά και μερίδα κυβερνητών.

Τραμπ: Εγώ αποφασίζω το πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία

Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ, επίμονος και αμετανόητος, χωρίς καμία αυτοκριτική, ξεκαθάρισε σήμερα - απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα - ότι αυτός αποφασίζει πότε θα επανεκινήσει η αμερικανική οικονομία και όχι οι κυβερνήτες Πολιτειών, που τον επικρίνουν ότι είναι ένας απλός συνταγματικός πρόεδρος και όχι βασιλέας των ΗΠΑ.
Παράλληλα, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι ψευδώς ανέφεραν ότι οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η οικονομία.

Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump

For the purpose of creating conflict and confusion, some in the Fake News Media are saying that it is the Governors decision to open up the states, not that of the President of the United States & the Federal Government. Let it be fully understood that this is incorrect....

«Αυτή είναι απόφαση του προέδρου για πολλούς βάσιμους λόγους. Τούτου λεχθέντος, η κυβέρνηση και εγώ συνεργαζόμαστε στενά με τους κυβερνήτες και αυτό θα συνεχιστεί. Μια απόφαση μου, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες και συμμετοχή άλλων, θα παρθεί σύντομα!», τόνισε με tweet του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος θέλει να ανοίξει ξανά την αμερικανική οικονομία το συντομότερο δυνατό, καθώς η πανδημία του Covid-19 έχει σκοτώσει σχεδόν 22.000 Αμερικανούς και στοιχίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump

For the purpose of creating conflict and confusion, some in the Fake News Media are saying that it is the Governors decision to open up the states, not that of the President of the United States & the Federal Government. Let it be fully understood that this is incorrect..

Νομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έχει περιορισμένη εξουσία να διατάξει τους πολίτες να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους ή πόλεις να ανοίξουν ξανά κυβερνητικά κτίρια, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις.
Με βάση τη δέκατη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, οι κυβερνήσεις των Πολιτειών έχουν την εξουσία να αστυνομεύουν τους πολίτες και να επιβάλουν κανόνες για το δημόσιο συμφέρον.
Ενώ αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υγειονομικών υπηρεσιών έχουν εκδώσει οδηγίες για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της κάλυψης προσώπου με μάσκες, η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει συστάσεις σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφήνοντας τις Πολιτείες από μόνες τους να πάρουν αυτές τις αποφάσεις.

Ο Ομπάμα στηρίζει Μπάιντεν και επιτίθεται στον Τραμπ: Θα βγάλει τις ΗΠΑ «από τις πιο σκοτεινές στιγμές»

Σάντερς: Στηρίζω τον Μπάιντεν για να νικήσει τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία που διεξάγει ο πρώην αντιπρόεδρός του, ο Τζο Μπάιντεν, κρίνοντας ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές», σε μια χώρα που θρηνεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

«Και πιστεύω ότι ο Τζο έχει όλα τα προσόντα που χρειαζόμαστε από έναν πρόεδρο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε βίντεο και σε μια ανακοίνωση.

Barack Obama
✔@BarackObama

I'm proud to endorse my friend @JoeBiden for President of the United States. Let's go: https://twitter.com/i/broadcasts/1PlJQmrlRMzJE ...

«Ο Τζο έχει την ψυχραιμία και την εμπειρία να μας καθοδηγήσει μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές και να μας θεραπεύσει σε μια μακρά ανάκαμψη», πρόσθεσε, και «γι 'αυτό είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω τον Τζο Μπάιντεν να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ακόμα πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικούς, ο Ομπάμα προσφέρει σημαντική στήριξη στον 77χρονο πρώην αντιπρόεδρό του, ο οποίος πρέπει να συσπειρώσει το κόμμα εάν θέλει να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline