Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  08:44:11

Πόρτο Χέλι-Κρανίδι- Ερμιόνη- Δίδυμα σε καραντίνα 14 ημερών, μετά τους 150 «μολυσμένους» μετανάστες από το Κογκό και τη Σομαλία. Χαρδαλιάς: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού». Κύριο

Για πρώτη φορά ο κ. Χαρδαλιάς διανυκτερεύει επί τόπου προκειμένου να συντονίσει τα δύσκολα μέτρα της καραντίνας-περιφρορησης σε όλη την περιοχή της Ανατ. Αργολίδας αλλά και ελέγχου άλλων 150 προσώπων από τις τοπικές κοινωνίες, κυρίως καταστηματάρχες και υπαλλήλους, με τους οποίους οι μετανάστες ήλθαν σε επαφή επί τόσες ημέρες.

Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κορωνοϊού. Μετανάστες που έμεναν από διετίας σε μια δομή , ξενοδοχείο παλιό της περιοχής, προερχόμενοι από το Κογκό και τη Σομαλία, σε σύνολο 470 περίπου έγχρωμων ατόμων., Τη μεγαλύτερη ομαδική « μόλυνση» στη Ελλάδα από τη νόσο του κορωνοιού.

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη. Ανέλαβε αμέσως πρωτοβουλίες συντονισμού και γενικής κινητοποίησης..
«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή», πρόσθεσε.
«Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση , κανείς δεν μπαίνει κανείς δε βγαίνει» συμπλήρωσε. «Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπαρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1Β2Β3, τα άλλα αναστέλλονται . Αναστέλλονται παζάρια και λαικές αγορές», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.
«Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο», είπε ακόμη ο κ.Χαρδαλιάς.

ΣΥΡΙΖΑ: "Τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης για μέτρα προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών"

Ευκαιρία για κριτική και Βέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για ολιγωρία στη λήψη μέτρων προστασίας προσφύγων και πολιτών στο Κρανίδι. Μετά ενάμιση μήνα εντυπωσιακής και διεθνώς προβαλλόμενης δράσης της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της νόσου από την Κίνα.

Για "τραγική ολιγωρία" της κυβέρνησης να λάβει έγκαιρα μέτρα για την προστασία των προσφύγων και των πολιτών που διαμένουν στο Κρανίδι Αργολίδας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι Αργολίδας, αναδεικνύουν την τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής", αναφέρει το γραφείο Τύπου, ενώ επισημαίνει πως "παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορωνοϊού".

Εν συνεχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχουμε επισημάνει την ανάγκη της λήψης αυξημένων προστασίας για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας μας. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαφύλαξη της υγείας όλων όσων κατοικούν στη χώρα", ενώ στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση την οποία και καλεί "να λάβει έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλες τις προσφυγικές δομές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline