Σάββατο 18 Μαϊου 2024  19:09:04

Ρασπούτιν της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά τη Νέα Δημοκρατία ο Δημ. Παπαγγελόπουλος. Ποιοί βουλευτές της και γιατί κατέθεσαν πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, όπως η σύσταση εγκληματικής ομάδας. Κύριο

Τρία επιπλέον πιθανά αδικήματα ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ να διερευνήσει η προανακριτική της επιτροπή της Βουλής όσον αφορά τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ξεχωρίζει η σύσταση συμμορίας ενώ τα άλλα δύο είναι η εκβίαση και η δωροληψία πολιτικού προσώπου.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στο κείμενο που κατέθεσαν στην ολομέλεια προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως δόλιος Ρασπούτιν της Κυβέρνησης επηρέαζε εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους προκειμένου να διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. "Συγκεκριμένα φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις.

Φέρεται μάλιστα να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος ακόμη και πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών που δεν δέχονταν να πειθαρχήσουν στις κατευθύνσεις τις οποίες έδινε προκειμένου να προβούν σε παράνομες πράξεις και εν συνεχεία να διενεργούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις και να κάμπτεται η αντίστασή τους.

Η συγκεκριμένη τακτική είχε καταγγελθεί από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή και την Αντιεισαγγελέα Εφετών κα Ράικου για την υπόθεση της Novartis, αλλά διαφαίνεται ότι επεκτάθηκε και σε άλλες υποθέσεις.

Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας.
Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το επόμενο δεκαήμερο ενώ η διαδικασία για την αποδοχή της ή όχι θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εφόσον το επιθυμεί μπορεί να μιλήσει και ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Βατερλώ» για τη ΝΔ η Προανακριτική

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η υπόθεση της προανακριτικής θα μετατραπεί για τη ΝΔ σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό. Αυτό και γίνεται. Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησης τους κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν. Απέτυχαν να μπλοκάρουν την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis», ήταν το πρώτο σχόλιο αντίδρασης από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τους βουλευτές της ΝΔ, σε μακρά τους εισήγηση με συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και στοιχεία εκτός από την ήδη διερευνώμενη υπόθεση προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επηρέαζε εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους προκειμένου να διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις.

Φέρεται μάλιστα να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος ακόμη και πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών που δεν δέχονταν να πειθαρχήσουν στις κατευθύνσεις τις οποίες έδινε προκειμένου να προβούν σε παράνομες πράξεις και εν συνεχεία να διενεργούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις και να κάμπτεται η αντίστασή τους. Η συγκεκριμένη τακτική είχε καταγγελθεί από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή και την Αντιεισαγγελέα Εφετών κα Ράικου για την υπόθεση της Νοβάρτις, αλλά διαφαίνεται ότι επεκτάθηκε και σε άλλες υποθέσεις.

Οι ενδείξεις περί ενδεχόμενης τέλεσης ετέρων αδικημάτων προκύπτουν επίσης από συγκεκριμένες περικοπές καταθέσεων.
Η Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση (αρ. 46 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 224 ΠΚ) δεν αφορά την παρούσα πρόταση και απλά μνημονεύεται ως ήδη διερευνώμενο από την ήδη συσταθείσα Επιτροπή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα