Κυριακή 19 Μαϊου 2024  05:49:28

Πρόστιμα 5.000 ευρώ, συλλήψεις ποινικές ευθύνες και άμεσο κλείσιμο για τους κύριους υπεύθυνους για τα «υπαίθρια πάρτυ», που είναι οι καταστηματάρχες-οργανωτές τους. Κύριο

Οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμαρχοι επιδοκιμάζουν τις αυστηρές πρωτοβουλίες-αντιδράσεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.


Ποιοι και ποιές τα υποκινούν όλα αυτά, ως δημόσιες προκλήσεις; Δεν φαίνονται καθόλου αυθόρμητες συμπεριφορές από απλούς μαθητές, φοιτητές και νέους, έγκλειστους πειθαρχικά επί εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα. Για προκλητικές συνάξεις τα τελευταία βράδια έξω από μπαρ και καφετέριες από ανεύθυνους ιδιοκτήτες με ποτά, μουσικές, ομαδικές συγκεντρώσεις και μεγάλη θρασύτητα και πνεύμα ανομίας. Συμπεριφορές αήθειες και εξέγερσης ομάδων του Βόλου, της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Αγίας Παρασκευής, του Φλοίσβου κ.α. Συγκλίνουσες απόψεις υποστηρίζουν ότι εφαρμόζονται σχέδια πρόκλησης φθοράς και αναταραχής από φανατικά στελέχη της αντιπολίτευσης και πρόσωπα από τα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος.

Χαρδαλιάς: Λουκέτο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και νέα αυστηρή αντιμετώπιση.

Αυστηρά μέτρα μετά τις εικόνες συγχρωτισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αγία Παρασκευή ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ακρότητες» όσα διαδραματίστηκαν και ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννη για συγκεκριμένες ώρες.
Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα, είπε ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η οποία θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας.

Αντίστοιχα μέτρα θα παρθούν και σε άλλες περιοχές, εάν κριθεί απαραίτητο.

Δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης

Ο υφυπουργός μίλησε με αυστηρό τόνο για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή, λέγοντας πως οι εικόνες παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού.
Όπως είπε σε αυστηρό ύφος κάποιοι «δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους ειδικούς, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών».

Παραβάσεις στα take away

Γενικότερα, για το φαινόμενο των take away πάρτι, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι αφορούσε καταστηματάρχες που εκμεταλλεύτηκαν τον όρο και προκάλεσαν συνωστισμό κόσμου έξω από καφέ μπαρ. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και διοργανωτές των θλιβερών αυτών φαινομένων.
«Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχους, καταγράφηκαν παραβάσεις και ασκήθηκαν έξι διώξεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση» προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ασκήθηκαν τρεις διώξεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.
Χαρακτήρισε επικίνδυνη τη δημόσια υγεία τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων ιδιοκτητών που εκμεταλλεύονται το take away καθώς και προσβλητική απέναντι στην κοινωνία που τηρεί τα μέτρα και τους συναδέλφους τους στον χώρο εστίασης που πλήττονται αλλά αντιλαμβάνονται την ανάγκη παρά το κόστος και περιμένουν τη στρατηγική άρσης των μέτρων.
- Με τέσσερις συνέπειες : Πρόστιμα 5.000 ευρώ, συλλήψεις, ποινικές ευθύνες και άμεσο κλείσιμο για τους κύριους υπεύθυνους για τα «υπαίθρια πάρτυ», που είναι οι καταστηματάρχες-οργανωτές τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα