Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  21:37:29

«Αποικιοκράτης και ο Χρ. Κολόμβος, γκρεμίστε τον...». Ακραίες εκδηλώσεις φανατικών, ενισχύουν τον Ντ. Τραμπ. Κύριο

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί κατά μνημείων και αγαλμάτων, που θυμίζουν «δουλεία και αποικιοκρατία»- Έριξαν και αποκεφάλισαν αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου.


Ακραίες συμπεριφορές φανατικών στις ΗΠΑ, με καταστροφή πολιτιστικών πραγμάτων μαζικά, όπως συνέβη με τους τζιχαντζιστές στη Μέση Ανατολή. Φτάσαμε πλέον σε βανδαλισμούς κατά αγαλμάτων και του μεγάλου εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου, προχώρησαν διαδηλωτές στις ΗΠΑ . Ενισχύοντας το πολιτικό προφίλ του Ντ. Τραμπ.

Οι βανδαλισμοί σε αγάλματα από διαδηλωτές στις ΗΠΑ συνεχίζονται ,ε ακραίους τρόπους και νοοτροπίες φασιστικές τελικά και όχι απλής πολιτικής διαμαρτυρίας.

Σε δύο αμερικανικές πόλεις, το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και της Βοστόνης, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ, κατέβασαν δύο αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου. Με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ, διαδηλωτές στις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη, έχουν επιχειρήσει (και καταφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις) να ρίξουν αγάλματα που σχετίζονται με δουλεμπορία ή την αποικιοκρατία.

Αστυνομικοί στην Βοστόνη γνωστοποίησαν ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν σήμερα ένα άγαλμα του εξερευνητή, αφότου το αποκεφάλισαν άγνωστοι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία σύλληψη προς το παρόν, διευκρίνισε εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, διαδηλωτές έριξαν, πυρπόλησαν και πέταξαν σε μια λίμνη ένα άγαλμα του Κολόμβου, σύμφωνα με το NBC 12, καταδικάζοντας την υποδούλωση και τη βία σε βάρος των αυτοχθόνων πληθυσμών.

Και στην Μινεσότα όμως διαδηλωτές έπραξαν το ίδιο, κατεβάζοντας με σχοινιά το άγαλμα και το έριξαν στη συνέχεια στον χορό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline