Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  02:17:01

Κώστας Μπακογιάννης: «Καταλαβαίνω την οργή των οδηγών, αλλά δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο». Κύριο

Ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας του «Μεγάλου Περιπάτου», εκτιμά ότι η κατάσταση σε ενάμιση μήνα θα έχει βελτιωθεί, ενώ τονίζει ότι έχει τη στήριξη των παρατάξεων του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου.

Σταθερός στο σχέδιο του για την συγκοινωνιακή αναμόρφωση του κέντρου της Αθήνας ,που αποτελεί όνειρο και εξαγγελία δεκαετιών από πολλούς δημάρχους και συνδυασμού. Επιδίωξη με βάση τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει επί δημαρχίας του από ην 1η Σεπτεμβρίου, Αρκεί να αναφερθεί ότι η εξαγγελία ότι θα γίνει πάρκο η Πανεπιστημίου έγινε από τον Αντώνη Τρίτση στο ΒΗΜΑ στον Μιχάλη Δημητρίου στις 17 Οκτωβρίου του 1982.

Αποφασισμένος ο Κ. Μπακογιάννης να μην κάνει πίσω αλλά, με βάση τα δεδομένα της πρακτικής εφαρμογής και τις όποιες αναγκαίες διορθώσεις. Ενισχυμένος από τις παρατάξεις των κκ Γερουλάνου και Ηλιόπουλου ο δήμαρχος τονίζει με ικανοποίηση ότι το φαινόμενο προκαλεί αισιοδοξία, γιατί η αυτοδιοίκηση αποκτά φωνή και ρόλο, βάζει πάνω από το κομματικό συμφέρον το συμφέρον της πόλης.

«Οξυγόνο στην πόλη και ανάσες στους Αθηναίους». Αυτή είναι, σε μία πρόταση, η κεντρική ιδέα του «Μεγάλου Περιπάτου», η πρεμιέρα του οποίου σημαδεύτηκε από κυκλοφοριακό χάος και έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» δηλώνει, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και τις οποίες αποδίδει στην έκπληξη όσων πίστευαν ότι το έργο δεν θα ξεκινούσε, αποφασισμένος να το ολοκληρώσει.
Λέει ότι κατανοεί την οργή των οδηγών, ωστόσο στέλνει το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο» και ότι η κατάσταση σε ενάμιση μήνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Ο κ. Μπακογιάννης επιστρέφει τα βέλη που δέχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καλώντας τα δύο κόμματα να βρουν άλλο πεδίο αντιπαράθεσης, τονίζοντας ότι έχει τη στήριξη των παρατάξεων του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου. Χαρακτηρίζει, τέλος, «παραμύθι χωρίς δράκο» τα περί υπερβολικού κόστους του εγχειρήματος. Ας σημειωθεί ότι από σήμερα Δευτέρα έχουν προγραμματισθεί να αρχίσουν τα έργα περιορισμού των λωρίδων κυκλοφορίας στη περιοχή του Συντάγματος, επιλογές που θα δυσκολέψουν ακόμα πιο πολύ την καθημερινότητα στις συγκοινωνίες παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου και με ελάχιστον τουρισμό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline