Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  14:00:12

Ελληνικό: Μετά τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια (συνολικά στα 2 δις) ειδικό ομολογιακό έως 320 εκατ. θα εκδοθεί από τη Lamda Development για τα έργα του Ελληνικού. Κύριο

Γνωστοποιείται επισήμως ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης ανάπλασης του Ελληνικού. Συγκεκριμένα στοιχεία για την χρηματοδότηση των έργων από άλλους πόρους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς.

To διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση, την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως 320 εκατ. ευρώ με ελάχιστο ποσό τα 270 εκατ. ευρώ.
Οι ομολογίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Τα έσοδα του ομολογιακού μαζί με την αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ και τον τραπεζικό δανεισμό που έχει συμφωνηθεί (αθροιστικά 2 δισ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσουν την πρώτη φάση της ανάπλασης του Ελληνικού.

30.1.2020.Lamda Development: Συμφωνία με Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς για το μεγάλο κοινοπρακτικό δάνειο του Ελληνικού

Η Lamda Development ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και της Τράπεζα Πειραιώς για βασικούς επιχειρηματικούς όρους κοινοπρακτικού δανεισμού για τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lamda:

Η εταιρεία Lamda Development S.A. (η Εταιρεία), σε συνέχεια της από 25.11.2019 ανακοίνωσης της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 27.01.2020 υπέγραψε με τις «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» και «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού προς την Εταιρεία ή/και θυγατρικές του ομίλου της Lamda Development με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού (το Έργο) συνολικού ύψους έως €879 εκατ. πλέον κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ύψους έως €303 εκατ. για κάλυψη ΦΠΑ δαπανών του Έργου.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω τραπεζικός δανεισμός αφορά στα κάτωθι:

(α) τη χρηματοδότηση των εργασιών της πρώτης πενταετίας του Έργου (Φάση Α), που θα περιλαμβάνει κυρίως την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών, ύψους έως €546 εκατ. (επιπλέον ποσού έως €231 εκατ. για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ) και διάρκειας έως 10 ετών

(β) τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δύο εμπορικών κέντρων (Malls) στη Λ. Βουλιαγμένης και εντός της μαρίνας Αγ. Κοσμά, ύψους έως €237 εκατ. και €96 εκατ. αντίστοιχα (επιπλέον ποσών έως €53 εκατ. και €19 εκατ. για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως 11 ετών.
Επιπρόσθετα, θα εκδοθούν δύο εγγυητικές επιστολές έως €495 εκατ. εκ των οποίων η μία ύψους έως €345 εκατ. θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ως κάλυψη για το πιστούμενο τίμημα αγοραπωλησίας των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., βάσει των οριζομένων στην από 14.11.2014 Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (η Σύμβαση) και η άλλη ύψους €150 εκατ., θα εκδοθεί προς εξασφάλιση της εκπλήρωσης υποχρεώσεων της Εταιρείας στο πλαίσιο των ως άνω χρηματοδοτήσεων.

Μεγάλο ομολογιακό δάνειο πιθανότατα για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στο Ελληνικό θα εκδώσει η Lamda ελάχιστου ύψους 270 έως 320 εκατ. ευρώ όπως αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της εταιρείας. Το χρονοδιάγραμμα έκδοσης και οι όροι θα διαμορφωθούν κατόπιν λήψης της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ανώνυμη εταιρεία «LAMDA Development – Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων» (η Εταιρεία), σύμφωνα με τον Ν.3556/2007 και τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τo Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 23.06.2020 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως τριακοσίων είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (€320.000.000), με ελάχιστο ποσό διακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ (€270.000.000) (το Ομολογιακό Δάνειο), σύμφωνα με τον Ν. 4548/2018 και τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 3156/2003, τη διάθεση των ομολογιών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών του στο επενδυτικό κοινό, θα διαμορφωθεί κατόπιν λήψης της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.
Οι ειδικότεροι όροι του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα Κοινού Ομολογιακού Δανείου και στο Ενημερωτικό Δελτίο, που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα τεθούν στη διάθεση του επενδυτικού κοινού.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline