Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  04:57:37

Με συνολικό διακανονισμό της τεράστιας περιουσίας των Λάτσηδων, η Μαριάννα κράτησε πλοία-ναυτιλιακά, ενώ οι Σπύρος και Μαργαρίτα κράτησαν τα ακίνητα και τις τράπεζες. Κύριο

Η κόντρα Γεωργιάδη-Ακρίτα για το Ελληνικό και την οικογένεια Λάτση, σωστή αλλά και λαθεμένη πληροφόρηση.

-Υπήρξε απλώς συμφωνημένος και αμοιβαία αποδεκτός διαχωρισμός της τεράστιας περιουσίας της οικογένειας Λάτση(μετά μάλιστα την είσοδο της τρίτης γενιάς στις επιχειρήσεις). Καμία αποχώρηση από την επένδυση του Ελληνικού και δήθεν όλης της οικογένειας Λάτση. Στα πλαίσια αυτά η Μαριάννα Λάτση και ο γιός της Πάρις αποσύρθηκαν συμφωνημένα από την επένδυση του Ελληνικού μετά την συμφωνία τους για τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους σε τρείς βασικούς τομείς(σε άλλους τομείς επιχειρήσεων μπορεί να γίνονται ελεύθερες επενδύσεις). Η κόντρα Γεωργιάδη-Ακρίτα για το Ελληνικό και την οικογένεια Λάτση

Αντιπαράθεση μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Έλενας Ακρίτα ξέσπασε με αφορμή της αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από την επένδυση στο Ελληνικό.
Κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και της Έλενας Ακρίτας ξέσπασε με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό. Αφορμή στάθηκε η αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από την επένδυση εξέλιξη για την οποία η Έλενα Ακρίτα σχολίασε: «Άλλος ένας θρίαμβος του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Αποσύρεται η Μαριάννα Λάτση από το Ελληνικό. Τουλάχιστον του έμεινε το μαύρισμα».

Το σχόλιο – απάντηση του κ. Γεωργιάδη ήρθε μέσω Twitter: «Η οικογένεια Λάτση προχώρησε σε μία ενδοοικογενειακή συμφωνία μεταξύ των δύο αδελφών, όπου η μία πλευρά της οικογένειας πήρε το ένα κομμάτι της κοινής τους περιουσίας και η άλλη το άλλο. Τώρα το πώς αυτό αφορά στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό μόνον το άρρωστο μυαλό της το ξέρει!».

Η ανακοίνωση για την αποχώρηση έχει ως εξής:

«Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.
Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα πακέτα μετοχών της Lamda που πουλήθηκε χθες μέσω του Χρηματιστηρίου, 2,83% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τιμή ανά μετοχή 5,6 ευρώ και συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard Asset Management LLP.

Το προαναφερόμενο επενδυτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι και βασικός μέτοχος (έμμεσα μέσω ελεγχόμενης από αυτό εταιρείας) στην Orilina ΑΕΕΑΠ η οποία διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ.».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline