Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  15:46:51

Μικροαλλαγές στην Κυβέρνηση και όχι ανασχηματισμός, που θα αφήσει πολλούς βουλευτές παραπονούμενους και στον πάγκο. Ελλιπής ακόμα και η γεωγραφική αντιπροσώπευση κυρίως από Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Στερεά, Ήπειρο, Θράκη και νησιά. Κύριο

Ήδη η Κυβέρνηση έφτασε τους 53 υπουργούς και υφυπουργούς και μια ευρύτερη έξοδος-α αντικατάσταση θα οδηγούσε στην εντύπωση αποτυχιών της Κυβέρνησης σε αυτούς τους τομείς.

-Αναξιοποίητες, σύμφωνα όλα τα δεδομένα, θα παραμείνουν ισχυρές εφεδρείες της παράταξης της ΝΔ από πρώην υπουργούς και στελέχη πρώτης γραμμής όπως οι Δημ. Αβραμόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Καραγκούνης και πολλοί άλλοι, που έχουν περιορισθεί στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Γεωγραφικό ανασχηματισμό θέλουν καιρό τώρα οι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
Για την ανάγκη να προκύψει και γεωγραφικό κριτήριο σε έναν μελλοντικό ανασχηµατισµό µιλάνε πολλά στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Όπως υποστηρίζουν, µεγάλες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και η ∆υτική Μακεδονία, η ∆υτική Πελοπόννησος (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία), οι Νοµοί Λάρισας και Μαγνησίας, που είναι καθοριστικοί στη Θεσσαλία, ο Πειραιάς, που συνολικά έχει 500.000 κατοίκους, ή η Θράκη, δεν έχουν µεγάλη εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήµα.

Μένει να δούμε αν η επιθυμία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα εισακουστεί με κάποιον τρόπο.

Τι είπε ο Πέτσας για τον ανασχηματισμό - «Φουντώνουν» οι φήμες

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν γίνεται ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».
Την ώρα που «φουντώνουν» οι φήμες για τα περί ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν γίνεται ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου». Παράλληλα χρησιμοποίησε τις λέξεις «συντονισμός» και «ταχύτητα» που θεωρούνται τα «κλειδιά» των μετακινήσεων που πρόκειται να γίνουν.
Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα έρχεται εν μέσω φημών πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Κατά πληροφορίες οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη. Κατά βάση θα πρόκειται για περιορισμένες παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα και θα έχουν σχέση με τη διαχείριση των κονδυλίων που θα λάβει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα αφορά κυρίως σε υφυπουργοποιήσεις, αξιοποίηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και σε αναβάθμιση Γενικών Γραμματέων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η αξιοποίηση του πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητή Πάνου Τσάκλογλου, καθώς επίσης και αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα Λογιστηρίου του Κράτους Θόδωρου Σκυλακάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου βρίσκεται σε διακοπές στη Νάξο, και ότι όταν ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θα επιστρέψει στην Αθήνα για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Όπως έχει προαναγγείλει εξάλλου και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σε νεκρό πολιτικά χρόνο. Με δεδομένο πως η Βουλή έχει διακόψει τη λειτουργία της για τον Αύγουστο και η Άγκυρα έχει περιορίσει τις προκλήσεις της το τελευταίο διάστημα, εισερχόμαστε σε αυτό τον νεκρό πολιτικά χρόνο για τον οποίο μίλαγε ο κ. Γεραπετρίτης, επομένως τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αναμένουμε και τις όποιες ανακοινώσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline