Σάββατο 4 Μαϊου 2024  12:56:51

Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ εκλογικής αποτυχίας και συνήθους δημαγωγίας: Πιθανό ένα εμβόλιο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με δωρεάν διανομή του στον Λαό. Κύριο

Από τις παλαιές του αλαζονικές δηλώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, ότι τα παιδιά και οι νέοι δεν κινδυνεύουν καθόλου, ότι πρόκειται για φαντασιώσεις φανατικών και πολιτικών του αντιπάλων (πολλές από τις οποίες απέσυρε για να ξεχασθούν) ο Ντ. Τράμπ έχει περάσει σε άλλη φάση: εκείνη του ευαίσθητου και μάχιμου ηγέτη κατά της πανδημίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να έχουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μια πολύ πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από το χρονοδιάγραμμα που δίνουν οι ειδικοί υγείας του Λευκού Οίκου.
Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Τζεράλντο Ριβέρα, πότε ενδέχεται να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο, ο Τραμπ απάντησε: «Νωρίτερα από το τέλος του χρόνου, θα μπορούσε να είναι πολύ νωρίτερα». «Νωρίτερα από την 3η Νοεμβρίου;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Νομίζω σε ορισμένες περιπτώσεις, ναι, είναι πιθανό πριν, αλλά περίπου εκείνο το διάστημα», απάντησε ο Τραμπ.

Πρόβλεψη για την οποία δεν συμφωνούν οι πληροφορίες από άλλες χωρίς και ερευνητικά κέντρα, που τοποθετούν την πειραματική- δοκιμαστική σε ανθρώπους απαρχή του νέου εμβολίου από τις αρχές του 2020 και μετά- όχι όμως νωρίτερα. Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει συνεχώς την παλαιά του δήλωση-δέσμευση ότι έχει αποφασίσει να διατεθεί δωρεάν εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού στους Αμερικανούς.
Συνοδευμένη εξαγγελία με κολακείες προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες των ΗΠΑ, καθώς ζουν σε μια χώρα, η οποία υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline