Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  22:06:42

Φανφαρόνος για το Ορούς Ρέις ότι μας έδωσε το «πρώτο μάθημα» και υποτακτικός υποκριτής προς την Α, Μέρκελ ότι θέλει.. διάλογο με Ελλάδα- Κύπρο. Ερντογάν μεγαλόστομος και στομφώδης: Προειδοποιήσαμε για το Ορούτς Ρέις, πήραν την πρώτη απάντηση. Κύριο

Σε νέες δηλώσεις με τις οποίες κάνει για λόγο για απάντηση της τουρκικής πλευράς σχετικά με το «Ορούτς Ρέις» προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Τους προειδοποιήσαμε ότι θα το πληρώσουν ακριβά αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», δήλωσε πριν από λίγο.

Παρότι ο Ερντογάν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, οι δηλώσεις του φαίνεται να αποτελεούν απόπειρα να ανατροφοδοτήσει αβάσιμα σενάρια και ισχυρισμούς τουρκικών δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων η φρεγάτα «Λήμνος» υπέστη ζημίες ύστερα από εμπλοκή με αντίστοιχη τουρκική.
Με πληροφορίες από Reuters

«Υπέρ του διαλόγου» δήλωσε και στη Μέρκελ ο Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία –όπως είχε προαναγγελθεί- είχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Ερντογάν και η κ. Μέρκελ συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και κυρίως για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν είπε στην κ. Μέρκελ ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
Νωρίτερα, στις τουρκικές ενέργειες την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάλλοντας κατά της Ελλάδας. Όπως είπε η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται στις ελληνικές ενέργειες.

«Η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση, η Τουρκία δεν επιδιώκει την "περιπέτεια"», σημείωσε.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στον Γάλλο ομόλογό του κατηγορώντας τον ότι έχει «αποικιοκρατικές» βλέψεις στον Λίβανο και χαρακτήρισε «θέαμα» την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βηρυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline