Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:30:13

Aπό τα νησιά μας, δυστυχώς, έρχεται η μεγάλη απειλή του κορωνοιού, τα εκατοντάδες κρούσματα και οι θάνατοι. Ήδη ο 30% όσων νοσούν είναι ηλικίας 20-29 ετών και κατά συντριπτική πλειοψηφία νέοι -και ανεύθυνοι, επιπόλαιοι- Έλληνες και Ελληνίδες. Κύριο

Ούτε το 10% των τελευταίων κρουσμάτων δεν είναι πλέον εισαγόμενα και οφείλονται σε ξένους τουρίστες.

Σειρά νέων μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ των οποίων πλαφόν στις συγκεντρώσεις πολιτών. Δυστυχώς ανεύθυνων και επιπόλαιων ομάδων Ελλήνων, οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές και μολύνουν αθώους πολίτες και συγγενείς όλο και περισσότερο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλα αστικά κέντρα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους που βρίσκονται σε νησιά και επιστρέφουν από διακοπές και επανέλαβε πως δεν είναι άτρωτοι.
Στις επιβαρημένες περιοχές ανακοινώνεται πως έως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται η μείωση του ορίου των ατόμων (από 100 σε 50) που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε υπαίθριους χώρους και κοινωνικές εκδηλώσεις (με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες όπως εστιατόρια, θέατρα, σινεμά).

Απαγόρευση της λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων και των νησιών του Αργοσαρωνικού) έως τις 24 Αυγούστου

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εφαρμόζεται όλο το πακέτο μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11. Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Την ίδια ώρα παρατείνεται έως 24 Αυγούστου το πακέτο μέτρων για τον Πόρο, με διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.

Η ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΑΠΑΓΟΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ

Άρθρο μόνο
1. Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων:
α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
γ) των δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω
απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης / ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών / ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) / ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) / ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) / ΚΑΔ 93.29.19.01

Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται εντός των ορίων των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων του πρώτου εδαφίου και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

2. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της παρούσας επιβάλλεται:
(α) Στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις (3) ημέρες και
(β) στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος της παρούσας, αναστολή λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες.

3. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων της παρούσας, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 27 και 29 της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.48976/13.7.2020 (Β' 3165) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

4. Η παρούσα ισχύει από την Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 έως την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline