Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  01:13:40

Άρρωστα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα: «Παπαγεωργίου» με 9 κρούσματα - «Νοσοκ. Κιλκίς» συναγερμός με μολυσμένο τον διευθυντή του- Έκτακτα μέτρα στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 14 κρούσματα στο ιατρικό προσωπικό. Κύριο

Εντυπωσιακός ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών, που μολύνθηκαν κατά δεκάδες συνολικά, από τις αρχές της πανδημίας . Δυστυχώς οι μολύνσεις αυτές συνεχίζονται χωρίς συνήθως να προέρχονται από ασθενείς των νοσοκομείων τους αλλά από την προσωπική ζωή γιατρών και νοσηλευτών στη Βόρειο Ελλάδα, όπως πρόσφατα με συμμετοχή τους σε πάρτυ και διακοπές της Χαλκιδικής και αλλού.

-Μετατρέποντας τα νοσοκομεία τους σε επικίνδυνα και άρρωστα «θεραπευτήρια με άρρωστους γιατρούς και νοσοκόμους». Μετά τα κρούσματα στην Πάτρα(που συνεχίζονται με νέο συναγερμό από προχθές) και τα τρία πρόσφατα γιατρών στο « Αττικό Νοσοκομεί層 εμφανίστηκαν συνολικά επτά κρούσματα του νέου κορωνοϊού μεταξύ υγειονομικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, επτά νοσοκομειακοί γιατροί είναι φορείς της νόσου Covid-19, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ώρες.
Καταρχήν δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό και άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο.

Δυστυχώς στη Βόρειο Ελλάδα οι μολύνσεις συνεχίσθηκαν και τον μήνα Aύγουστο. Σταματά το ΑΧΕΠΑ να δέχεται ασθενείς COVID-19 μέχρι και τις 21 Αυγούστου, μετά το μπαράζ κρουσμάτων σε εργαζομένους.

Έκτακτα μέτρα λήφθηκαν στο ΑΧΕΠΑ μετά την εμφάνιση 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική, μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Την ίδια ώρα, «συναγερμός» έχει σημάνει και στο «Παπαγεωργίου», καθώς και στα νοσοκομεία Κιλκίς και Ρίου.
Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Θετικός ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς

Σε τεστ για τον κορωνοϊό υπεβλήθη ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές και σύμφωνα με το αποτέλεσμα είναι θετικός στον νέο ιό, όπως μεταδίδει το eidisis.gr. Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί βρέθηκαν εννέα εργαζόμενοι θετικοί στον ιό.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κιλκίς την οποία υπογράφει ο ίδιος ο παθών διοικητής έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο μοριακού ελέγχου PCR που πραγματοποιείται σε υγειονομικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδεια σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς όντας πλήρως ασυμπτωματικός και προτού επιστρέψει στα καθήκοντά του διαγνώστηκε θετικός SARS-COV-2. Ως εκ τούτου ο Διοικητής θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία. Τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Νοσοκομείου».

Εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» θετικοί

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, σε καραντίνα 15 ημερών βρίσκονται οι συνολικά εννιά εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, επιστρέφοντας από άδεια.
Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι θετικοί στον ιό οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα.

«Αυτό που πρέπει να μείνει είναι ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, είμαστε πολύ πιο εκτεθειμένοι όταν εξερχόμαστε από το νοσοκομείο και από τα αυστηρά πρωτόκολλα συμπεριφοράς και βγαίνουμε έξω στους ανθρώπους που είτε αμελούν να πάρουν μέτρα είτε το κάνουν συνειδητά καθιστάμενοι υπεύθυνοι για την διασπορά του κορωνοϊού» επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου». Τέλος, ο κ. Τουχτίδης, επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Σε καραντίνα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρίου

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλάει ακόμη και για το νοσοκομειο του Ρίου, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, «όπου ξέφυγε περιστατικό κορωνοϊού και νοσηλεύτηκε στη δερματολογική κλινική ως χειρουργικό περιστατικό. Εξι εργαζόμενοι τραυματιοφορείς και νοσηλευτές σε καραντίνα. Τα ύποπτα κρούσματα στα ΤΕΠ αντιμετωπίζονται σε ακατάλληλο χώρο. Περνάνε μπροστά από άλλα επείγοντα περιστατικά. Η Διοίκηση άφαντη. Επιτακτική αναγκη όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ».

«Λουκέτο» στο ΙΚΑ Περιστερίου - Κρούσμα σε γιατρό

Επιπλέον, «λουκέτο» μπήκε προσωρινά στο ΙΚΑ Περιστερίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε ιατρό που εργάζεται σε αυτό.
Να σημειωθεί πως όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνει απολύμανση των χώρων του ΙΚΑ ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πότε θα επαναλειτουργήσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline