Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  20:16:24

Τα «κλειδιά» για το άνοιγμα των σχολείων από δημοτικό έως ΑΕΙ

Με βεβαιότητα θεωρούν ορισμένοι ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά πιθανότατα μιά ή και δύο εβδομάδες αργότερα. Θα εξαρτηθεί από ρευστούς και αβέβαιους παράγοντες ακόμα.

Όπως διευκρίνισε σχετικά ο καθηγητής και διευθυντής Παθολογίας στο νοσοκομείο Πατρών κ. Χαρ. Γώγος, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα κενό τουλάχιστον 7 έως 14 ημερών από την επιστροφή των εκδρομέων, ώστε να προλάβουν οι ειδικοί να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν. Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων υπογράμμισε ότι το βασικό με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά είναι να βρεθεί ο τρόπος για την κατάλληλη χρήση της, ενώ τόνισε πως τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν πάνω σε αυτό το κομμάτι τις προσεχείς εβδομάδες.

«Φαίνεται ότι τα παιδιά νοσούν ελαφρύτερα και μεταδίδουν λιγότερο», συνέχισε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε, όσο γίνεται, η κάθε τάξη να είναι μια κοινότητα και να μην αναμειγνύεται με τις άλλες. Θα προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε αυτό, γιατί είναι σημαντικό για τη μεταδοτικότητα, αλλά και για την ιχνηλάτηση».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα «κλειδιά» για το άνοιγμα των σχολείων και την αποτελεσματική λειτουργία τους είναι η μάσκα, οι κλειστές κοινότητες και τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα για τα παιδιά, με την παράλληλη σωστή επιτήρηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline