Τρίτη 7 Μαϊου 2024  18:06:17

Έξι ελληνικά F-16 για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μεγάλη διεθνή στρατιωτική άσκηση, που εξόργισε την Άγκυρα. Αναχαίτισαν με ευκολία τουρκικά αεροπλάνα, που ήθελαν να κάνουν προκλήσεις. Κύριο

Από τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, τις θάλασσες και έως τώρα στην Κύπρο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με θάρρος, αποφασιστικότητα και επιτυχία τις προκλήσεις των Τούρκων σε όλα τα επίπεδα.

Σημαντική αεροπορική επιχείρηση συμμετοχής έξι ελληνικών F-16 στην τετραμερή άσκηση Eunomia (Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας - Ιταλίας), κατεγράφη πριν λίγες ώρες.
Νωρίς το πρωί εξάδα ελληνικών F-16 από την Κρήτη έφτασε στην περιοχή της άσκησης, όπου ενώθηκε με τα δύο F-16 που σταθμεύουν στην Κύπρο και τα γαλλικά Rafale.

Tα έξι ελληνικά F-16 επέστρεψαν στην Κρήτη, ενώ την επιχείρηση καθοδήγησε και συντόνισε προσωπικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κων. Φλώρος, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπ. Εθνικής Άμυνας, παρουσία των τριών αρχηγών των κλάδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την πτήση των έξι F-16 από την Κρήτη ως την Κύπρο, αυτά έγιναν μόλις αντιληπτά από την τουρκική πλευρά.

Κατά την επιστροφή τους στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11:30 το πρωί, η τουρκική αεροπορία επιχείρησε να τα εμποδίσει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή και προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Κατά πληροφορίες, η άσκηση θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής και αποδεικνύει την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να βρεθεί στην Κύπρο ανά πάσα στιγμή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline