Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  21:10:43

«Ο κορωνοϊός είναι μεγάλο ψέμα. Δεν φοράμε μάσκα...». Χιλιάδες διαδηλωτές-αρνητές σε συλλαλητήρια σε όλη την Ευρώπη, ενώ η επιδημία σαρώνει και πάλι παγκοσμίως. Κύριο

Το φαινόμενο προβληματίζει για τη σύνθεση του ,που εκτείνεται από θρησκόληπτους, ακροδεξιούς αλλά και αναρχικούς έως φανατικούς κάθε κοπής, προβληματικούς στη σκέψη και οπαδούς των θεωριών συνομωσίας.

Οι αρνητές του κορωνοϊού βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη με τρόπο μαζικό και έντονο.

Σαρώνει σε θύματα και θανάτους ο κορωνοϊός παγκοσμίως: 25 εκατ. κρούσματα, 843.000 νεκροί
Περισσότερα από 25 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά στην αμερικανική ήπειρο.

Φαινόμενο που προβληματίζει σοβαρά πλέον για τις αρνητικές συνέπειες, τις μολύνσεις που μπορεί να προκαλέσει. Οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Βερολίνο διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξή της από την αστυνομία λόγω έλλειψης σεβασμού στην τήρηση της απόστασης μεταξύ των διαδηλωτών.

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά στην αμερικανική ήπειρο, σύμφωνα με απολογισμό των πρακτορείων AFP και Reuters βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που υπάρχουν μέχρι σήμερα στις 07:20 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά τουλάχιστον 25.029.250 κρούσματα της covid-19 έχουν εντοπιστεί επισήμως σε όλο τον κόσμο και 842.915 θάνατοι.
Σχεδόν 4 στα 10 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο: 5.960.652 κρούσματα και 182.760 θάνατοι στις ΗΠΑ και 3.846.153 κρούσματα και 120.262 θάνατοι στη Βραζιλία.
Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να σταθεροποιείται παγκοσμίως, με ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα να καταγράφεται κάθε τέσσερις ημέρες από τα μέσα Ιουλίου.

Χρειάστηκαν 94 ημέρες από την ανακοίνωση από την Κίνα του πρώτου επίσημου κρούσματος covid-19 για να φτάσουν οι μολύνσεις το ένα εκατομμύριο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, σε 149 ημέρες ξεπεράστηκε το όριο των 12,5 εκατομμυρίων, στις 11 Ιουλίου. Μέσα σε ενάμιση μήνα ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει διπλασιαστεί.
Αφού επλήγη πρώτη από την πανδημία, η Ασία είναι ξανά η ήπειρος όπου την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τα περισσότερα νέα κρούσματα (570.819), εκ των οποίων περισσότερα από τα 8 στα 10 στην Ινδία.

Ακολουθούν η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική, με 55.238 νέες μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ (296.503), η Ευρώπη (221.670), η Μέση Ανατολή (80.966), η Αφρική (59.688) και η Ωκεανία (1.670).
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 7.222.153 κρούσματα, ενώ ακολουθούν ΗΠΑ και Καναδάς με 6.088.321, η Ασία (5.060.936), η Ευρώπη (3.911.286) και η Μέση Ανατολή (1.479.598).

Εξάλλου σήμερα η Ινδία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 78.761 νέες μολύνσεις από covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, νέο αρνητικό, παγκόσμιο ρεκόρ.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 17 Ιουλίου στις ΗΠΑ, με 77.638 νέα κρούσματα.
Η Ινδία είναι η χώρα όπου εντοπίστηκαν και τα περισσότερα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, 488.271.
Στο μεταξύ ο ρυθμός εξάπλωσης της covid-19 εκτοξεύθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες στην Αργεντινή (+35%), η οποία πέρασε χθες Σάββατο το όριο των 400.000 κρουσμάτων.

Σε άνοδο είναι ο ρυθμός εξάπλωσης στην Ινδία (+9%), ενώ μειώνεται στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Κολομβία.

Χιλιάδες πολίτες σε πολλές χώρες της Ευρώπης κατέβηκαν στους δρόμους το Σάββατο για να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 842.915 θάνατοι διεθνώς.

Οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής συνολικά τουλάχιστον 25.029.250 κρούσματα της covid-19 έχουν εντοπιστεί επισήμως σε όλο τον κόσμο και 842.915 θάνατοι.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Βερολίνο διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας, καθώς οι διαδηλωτές δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις. Η πορεία είχε περίπου 18.000 - 20.000 συμμετέχοντες, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Ο κορωνοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα", δήλωσε ένας 50χρονος διαδηλωτής στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N24, λίγη ώρα αφότου διαλύθηκε η διαδήλωση.
"Η ελάχιστη απόσταση δεν τηρήθηκε, παρά το γεγονός ότι το ζητούσαμε επανειλημμένα", ανέφερε η αστυνομία, "γι 'αυτό δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα παρά να διαλύσουμε τη συγκέντρωση".

Οι αρνητές του κορωνοϊού βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, Φωτογραφία από Βερολίνο AP Οι αρνητές του κορωνοϊού βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, Φωτογραφία από Βερολίνο AP
Μετά το αίτημα για διάλυση της συγκέντρωσης νωρίς απόγευμα, οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κάθονταν πάνω στο οδόστρωμα, παρέμειναν στη θέση τους και φώναζαν "αντίσταση!", μετά φώναζαν "εμείς είμαστε ο λαός!", ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά, και μετά άρχισαν να ψέλνουν τον γερμανικό εθνικό ύμνο.

Οι αρνητές του κορωνοϊού βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, Φωτογραφία από Βερολίνο 

Χιλιάδες μεταξύ αυτών συνέχισαν να διαδηλώνουν. Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπουκάλια κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες προχώρησαν σε δύο συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν "το τέλος της ιατρικής τυραννίας" συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο Παρίσι, 200 έως 300 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η Σοφί, μια Παριζιάνα κοντά στα 50, πήγε για να διαδηλώσει υπέρ "της ελευθερίας της επιλογής": "Είμαι απλώς μια γυναίκα θυμωμένη".
Στη Ζυρίχη επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο.

"Η Μέρκελ πρέπει να φύγει!"

Με τίτλο "γιορτή της ελευθερίας και της ειρήνης", η συγκέντρωση στο Βερολίνο, στην οποία μετείχαν "ελεύθερα σκεπτόμενοι" πολίτες, αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι ή και υποστηρικτές της άκρας δεξιάς, είναι η δεύτερη του είδους μέσα σε έναν μήνα και ανησυχεί τις αρχές.

Το πλήθος ποικιλόμορφο, κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Η σημαία της ειρήνης και του ουράνιου τόξου και η σημαία της Γερμανίας υψώνονταν δίπλα δίπλα, οι διαδηλωτές φώναζαν επανειλημμένα "Η Μέρκελ πρέπει να φύγει!", το σύνθημα του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία κατά της καγκελαρίου.

"Δεν υποστηρίζω την ακροδεξιά. Είμαι εδώ για να προασπίσω τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας", δήλωσε ο 43χρονος Στέφαν, Βερολινέζος, με ξυρισμένο κεφάλι, που φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι που έγραφε "Σκέψου, αυτό βοηθάει" με λευκά κεφαλαία γράμματα.

"Πολλοί λένε ότι υπάρχουν μόλις μερικοί της ακροδεξιάς στο δρόμο, αλλά στην πραγματικότητα, είναι αυτοί που οργανώνουν τη διαδήλωση", δήλωσε η Μπελίντα, η οποία μετείχε σε αντιδιαδήλωση που οργάνωσε η ριζοσπαστική αριστερά Die Linke.
Σχεδόν 20.000 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί την 1η Αυγούστου στο Βερολίνο σε αντίστοιχη διαδήλωση. Η πορεία τους επίσης διακόπηκε από την αστυνομία για τους ίδιους λόγους που διαλύθηκε και η σημερινή.

Ο δήμος της γερμανικής πρωτεύουσας είχε απαγορεύσει αρχικά την κινητοποίηση για "λόγους δημόσιας υγείας", λόγω της αδυναμίας -- κατά τη γνώμη της-- να τηρηθεί η απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των διαδηλωτών.
Ωστόσο, το διοικητικό δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι διοργανωτές επέτρεψε χθες, Παρασκευή την πραγματοποίηση της διαδήλωσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline