Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  08:09:08

Δυστυχώς, πληρώνονται οι «ψευτο-ανταρσίες» χωρίς μάσκες σε νησιά και παραλίες. Γενική καραντίνα στις αφίξεις από Ελλάδα σε Σκωτία και Ουαλία. Απρόθυμη ακόμα η Αγγλία για παρόμοιο μέτρο. Κύριο

Πρωταθλητές σε κρούσματα τουριστών τα νησιά του Ιονίου- Αιγαίου και η Κρήτη. Υπερβολική χαρακτηρίζει την απόφαση της σκωτσέζικης κυβέρνησης το Barrhead Travel, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Σκωτίας.

-Την αντίδραση ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Σκωτίας προκάλεσε η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιβάλει από την Πέμπτη υποχρέωση καραντίνας 14 ημερών στις αφίξεις από την Ελλάδα.

Η επικεφαλής του γραφείου Barrhead Travel Τζάκλιν Ντόμπσον χαρακτήρισε την απόφαση της σκωτσέζικης κυβέρνησης «υπερβολική» και «δυσανάλογη» της επιδημιολογικής εικόνας της Ελλάδας και απαίτησε εξηγήσεις αλλά και αναθεώρηση της απόφασης.

«Για ακόμα μία φορά οι Σκωτσέζοι τουρίστες είναι αντιμέτωποι με μια ασυνάρτητη προσέγγιση και μια απόφαση που δε συμβαδίζει με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα αντικρουόμενο και συγκεχυμένο μήνυμα για αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν», συμπλήρωσε η κα Ντόμπσον.

Ζήτησε δε από την τοπική κυβέρνηση «διαφάνεια» ως προς τα στοιχεία για τα κρούσματα του κορωνοϊού μεταξύ ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς τη Σκωτία, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό μόνο ένα περιστατικό άφιξης φορέα, από τη Ζάκυνθο.

Το Barrhead Travel δήλωσε ότι από την απόφαση για καραντίνα επηρεάζονται περίπου χίλιοι πελάτες του που είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε πρόκειται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα.

Daily Mail: Οργή στην Ελλάδα για την απόφαση Σκωτίας και Ουαλίας να επιβάλουν καραντίνα στους τουρίστες

Ειδικότερα, η εταιρία ταξιδιών TUI ακύρωσε όλα τα πακέτα διακοπών στο Λαγανά Ζακύνθου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και της αποτυχίας των ταξιδιωτών να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού, αναφέρει το BBC.
Η TUI ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον τουριστικά πακέτα στο Λαγανά της Ζακύνθου, από την Πέμπτη. Η ανακοίνωση λαμβάνει χώρα μετά την ύπαρξη έξι συρροών κρουσμάτων που συνδέονται με πτήσεις από το ελληνικό νησί.

Ο Άντριου Φλίνταμ, επικεφαλής της TUI Βρετανίας και Ιρλανδίας, τόνισε ότι όποιοι έχουν κλείσει διακοπές στο Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα αποζημιωθούν για την ακύρωση αλλά ότι τα ταξίδια σε άλλα μέρη της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.
Σχεδόν 200 Βρετανοί βρίσκονται σε καραντίνα καθώς τουλάχιστον 16 άτομα σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ βρέθηκαν θετικοί, με πολλούς συνταξιδιώτες τους να τους κατηγορούν ότι δεν τήρησαν τα μέτρα περιορισμού.

Σε καραντίνα η Ελλάδα από Σκωτία και Ουαλία

Η βρετανική κυβέρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα, δέχεται πιέσεις ώστε να επανεξετάσει τους κανόνες καραντίνας για την Ελλάδα, μετά και την λήψη σχετικών μέτρων από Σκωτία και Ουαλία.

Όπως αποφάσισε η τοπική κυβέρνηση στη Σκωτία, από την Πέμπτη, όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα θα αναγκάζονται να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η απόφαση ελήφθη γιατί καταγράφηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ ανθρώπων που επέστρεψαν από την Ελλάδα. Με το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων στη Σκωτία, η εισαγωγή μολύνσεων από την Ελλάδα είναι σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, είπε αρμόδιος υπουργός.
Αντίστοιχα μέτρα έλαβε και η τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας, ζητώντας όσοι επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο να μπαίνουν σε καραντίνα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline