Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  05:02:01

Σε δημόσιο διάλογο η υποχρεωτική στράτευση στα 18, με θετική τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη. Εισήγηση του Πενταγώνου να γίνει 12 μήνες η θητεία από 9 σήμερα. Κύριο

Στα προς συζήτηση θέματα και η προαιρετική στράτευση όσων γυναικών επιθυμούν.

Ανοιχτό το θέμα της αύξησης της θητείας, μέχρι 12 μήνες το ανώτερο, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός χθες στη Θεσσαλονίκη αλλά όχι ως προσωπική του προτίμηση(που έδειξε να υπάρχει) ούτε ως κυβερνητική απόφαση. Θα γίνει αντικείμενο ευρέως δημόσιου διαλόγου.

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί υποχρεωτική στράτευση στα 18, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζοντας αλλά και επίμονα ολίγον.. Όπως τόνισε υπάρχει το παράδειγμα χωρών όπως η Κύπρος και το Ισραήλ όπου το μέτρο ισχύει, δημιουργεί συνθήκες ισότητας στους στρατεύσιμους, αν και καθυστερεί κατά ένα χρόνο την είσοδο στο πανεπιστήμιο.

"Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας" αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών, αλλά και αυτό το θέμα είναι ανοιχτό, δεν υπάρχει απόφαση. «Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτήσουν κάποιες δεξιότητες, χρήσιμες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για την ζωή τους ως ιδιώτες, ώστε να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος" τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα, είπε ότι "ναι, υπάρχει ζήτημα υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, δημιουργεί ζήτημα ισότητας προς όλους και είναι θέμα το οποίο το συζητάω" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και πρέπει να σας πω, συνέχεια, θα το θέσω στο δημόσιο διάλογο, υπάρχει και το ζήτημα για το οποίο δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω ακόμα να σας μιλήσω γιατί δεν έχουμε πάρει κάποια οριστική απόφαση θα πρέπει να το ζυγίσουμε και να δούμε πόσο ωφέλιμο τελικά είναι. Το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει πάρα πολύ τον προγραμματισμό των ενόπλων δυνάμεων, δημιουργεί ένα καθεστώς ισότητας για όλους», σημείωσε.
«Είναι θέμα που το συζητάω και το συζητάει η κυβέρνηση», τόνισε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline