Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  22:30:04

Δημόσια κριτική του παραγκωνισμένου Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Αλέξη Τσίπρα για τις ακρότητες του να αποκαλέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα». Αμηχανία στην Κουμουνδούρου, μόνος υπερασπιστής του αρχηγού ο χυδαιολόγος Πολάκης. Κύριο

Ο πρώτος και μόνος επιτελικός και επιφανής του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να ασκήσει αυστηρή κριτική και μάλιστα δημόσια στον πρόεδρο του κόμματος , καθώς φέρεται να πιστεύει ότι παρόμοιες ακραίες εκφράσεις δεν πείθουν ευρύτερα, δεν ανταποκρίνονται στον θεσμικό του ρόλο του Α. Τσίπρα και επιπλέον εμποδίζουν κάθε δυνατότητα επιρροής του κόμματος στη μεσαία τάξη.

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσφάτως αποκάλυψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολιτικό απατεώνα», άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Του αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του τομέα Οικονομίας του κόμματος, που δόθηκε στην κ,Εφη Αχτσιόγλου και παρέμεινε μόνο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για ορισμένα θέματα μαζί με δύο άλλους.

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «tvxs» ( που ανήκει στην επιρροή του Ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου, επίσης με κριτικές τοποθετήσεις τελευταία), ο πρώην υπουργός υποστήριξε –χωρίς να κατονομάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».

Και εξήγησε: «Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης».

«Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική» έσπευσε να προσθέσει.
«Οι θεσμοί του καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων της εκκλησίας και των πολιτικών κόμματων, αποτελούν πολύ σκληρά καρύδια και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών αναφέρει:

«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κα Τζάκρη. Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από την χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις! Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline