Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:02:05

Επιπόλαιοι νέοι παρανομούν και μολύνουν με κορωνοϊό, αλλά οι ηλικιωμένοι θα την ...πληρώσουν με περιορισμούς. Επίμονος και μονομερής ο τηλε-καθηγητής Ν. Σύψας: «Αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί περιορισμός των μετακινήσεων στους άνω των 65 ετών. Κύριο

Δυσφορία και αγανάκτηση στις τάξεις των 65 και άνω Ελλήνων και Ελληνίδων, από τους οποίους δεκάδες χιλιάδες εργάζονται κανονικά (από τα ΑΕΙ και το Δημόσιο έως τον ιδιωτικό τομέα) κι όλοι και όλες, ανεξαιρέτως, έχουν απολύτως υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στην επιδημία, Θύματα συχνά της ανευθυνότητας των επιπόλαιων νέων.

Σε αδυναμία να πείσουν ή να ελέγξουν τους απείθαρχους των νέων ηλικιών, κατά της μάσκας και οπαδούς της μαζικής συνεύρεσης οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις σε βάρος όσων αποδεδειγμένα είναι νομιμόφρονες και υπεύθυνοι κοινωνικά απέναντι στην επιδημία..Θυμίζουν τα γνωστές ελαφρύνσεις στους κακοπληρωτές οφειλέτες του Κράτους και όχι στους συνεπείς φορολογούμενους.

Στο τραπέζι, δηλαδή πρώτο σε σειρά βρίσκεται ο περιορισμός στις μετακινήσεις ατόμων άνω των 65 ετών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας. Και βεβαίως αι άλλοι τηλε-καθηγητές για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και ο υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλιας.

«Αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιτροπή δεν έχει κάνει κάποια εισήγηση, καθώς εξετάζει ακόμη τα δεδομένα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, συμπλήρωσε ότι πρόβλημα για τους ηλικιωμένους είναι οι νέοι που δεν προσέχουν, μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό σε άτομα άνω των 65.

Οι νέοι συνωστίζονται, οι 65άρηδες θα την... πληρώσουν -Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατόβραδο σε πλατείες της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, βάζουν στο τραπέζι την προοπτική λήψης και νέων μέτρων, κατά απολύτως λαθεμένο τρόπο, γιατί την πληρώνουν τα θύματα και όχι οι θύτες, οι συνεπείς και υπεύθυνοι και όχι-όοωε πρέπει- οι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι δράστες..

Όλοι -ειδικοί και κυβέρνηση - έχουν καταστήσει σαφές ότι εφόσον τα μέτρα δεν τηρούνται και δεν αποδώσουν, θα αναγκαστούν να ξεδιπλώνουν σταδιακά και νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων, ξορκίζοντας πάντα ως τελευταίο ενδεχόμενο μια επαναφορά lockdown.

Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο και ο συνωστισμός σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Μπορεί τα περίπτερα να έκλεισαν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ως μέτρο ανάσχεσης κατά του συγχρωτισμού και κατ' επέκταση του κορωνοϊού, αλλά σε αρκετές πλατείες της Αττικής, που βρίσκεται στα «κόκκινα» από κρούσματα, επικράτησε συνωστισμός για ένα ακόμη βράδυ.

Η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο. Ετσι από το βράδυ του Σαββάτου και έως τις 4 Οκτωβρίου ανεστάλη η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Μέτρο που κρίθηκε αναγκαίο δεδομένου ότι «το αλκοόλ μας φέρνει πιο κοντά» όπως το διατυπώνουν γλαφυρά οι λοιμωξιολόγοι. Χθες, Σάββατο, ανακοινώθηκαν 315 κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων, τα 165 καταγράφηκαν στην Αττική.

Ωστόσο, συμπολίτες μας επέλεξαν να παραμείνουν σε πλατείες της Αθήνας, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και κοινωνικές αποστάσεις.

Συνεχείς περιπολίες και ηχογραφημένο μήνυμα από περιπολικά

Και όλα αυτά την ώρα που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα.

Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον συνωστισμό, την πλήρη απουσία αποστάσεων ασφαλείας και μέτρων, έρχονται και από τη Θεσσαλονίκη. Δυνατή μουσική, ποτά, χορός, ναργιλέδες και για αποστάσεις... ούτε λόγος, είναι η κατάσταση που επικράτησε το Σαββατόβραδο στα Λαδάδικα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline