Σάββατο 4 Μαϊου 2024  17:41:01

Ρωσική πρεσβεία, με εντολή Πούτιν-Λαβρόφ κατά της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα: «Προσπαθεί να τραβήξει την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Μάταιες οι προσπάθειες των ΗΠΑ...» Κύριο

Όπως υποστηρίζει με έμφαση η ρωσική πρεσβεία στο Twitter «η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στον φίλο ελληνικό λαό»

Την αξιοσημείωτη και βαρύνουσας πολιτικής σημασίαε επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σχολιάζει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν τη χώρα στο αντιρωσικό μέτωπο. Το ίδιο και βαρύτερα ακόμα είχαν υποστηρίξει και για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε βάρος της διακυβέρνησης Αλ, Τσίπρα.
Όπως σημειώνει η ρωσική πρεσβεία στο Twitter «η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό». Βασιζόμενη κυρίως σε διάφορες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν εξαρετικά μεγάλα ποσοστά συμπάθειας προς την πολιτική και το κράτος της Ρωσσίας, συμπάθεια που έχει μεγάλες ιστορικές ρίζες .

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο

Ρωσία: Για προσπάθεια χειραγώγησης της Ελλάδας και στροφή της στο αντιρωσικό μέτωπο κάνει λόγο η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.
Αναλυτικότερα, με ανάρτησή της στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter, η ρωσική διπλωματία σημειώνει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο».
«Η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό», καταλήγει η ρώσικη πρεσβεία με φόντο την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα.
Μάλιστα το δημοσίευμα φέρει και φωτογραφία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την #Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό. pic.twitter.com/4WCE81dKjO
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) September 29, 2020

Ελλάδα-ΗΠΑ-Ρωσία και Θεσσαλονίκη... Γιατί ο Πομπέο ξεκινά από τη Μακεδονία;
newsroom | 27/09/2020 08:00

Αρκετοί αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, αναρωτήθηκαν γιατί ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, πάει κατευθείαν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, και για ποιο λόγο δεν θα κάνει και ένα σταθμό στην Αθήνα. Είναι όντως ένα θέμα συζήτησης ότι δεν θα επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά νομίζω ότι στην παρούσα φάση δεν έχει καμία σημασία, διότι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του στην Ελλάδα σε ένα χρόνο. Άλλωστε το υπογράμμισε και ο αξιωματούχος που ενημέρωσε την Παρασκευή τους Έλληνες ανταποκριτές.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Θα παραθέσω μάλιστα μία αναφορά σοβαρής διπλωματικής πηγής για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, που φτάνει την Κυριακή στη χώρα μας, με πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σούδα και τα Χανιά. Στην Κρήτη υπάρχει η πιο σημαντική, κατά τη γνώμη μου, αμερικανική βάση, η οποία προβλέπω ότι θα βοηθήσει να εξαλειφθεί η όποια «σημαντικότητα» του Ινσιρλίκ. Πρόκειται για μία βάση, η οποία δεν εξυπηρετεί πλέον τους Δυτικούς, καθώς στις πλείστες των περιπτώσεων δεν λαμβάνουν άδεια για τη χρησιμοποιήσουν.
Παλαιότερα, μου είπε η διπλωματική πηγή, όταν ο εκάστοτε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκεπτόταν την Άγκυρα και όχι την Αθήνα, εκφράζατε παράπονα.

Τώρα, που ο Πομπέο επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα και δεν πάει στην Τουρκία, πάλι εκφράζετε παράπονα. Και στο θέμα αυτό, έχουν δίκιο. Σημειώνω δε ότι επισκέφθηκε και την Κύπρο πριν δύο εβδομάδες, και φώναζαν οι Τούρκοι διότι ο Αμερικανός υπουργός επέλεξε να μην συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Και η παραπάνω αναφορά γίνεται για τα αρνητικά δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της επίσκεψης, παρά το γεγονός ότι στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ξεκαθάρισε το θέμα του αφοπλισμού των νησιών. Από τη δήλωση του κ. Πάιατ εξάγεται ότι οι Αμερικανοί δεν υπέβαλαν τέτοια πρόταση. Διότι εάν το είχαν πράξει θα ήταν μία αντισυμμαχική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας, τη στιγμή που η αποστρατιωτικοποίηση είναι το βασικό αίτημα των Τούρκων αυτή τη στιγμή......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline