Σάββατο 4 Μαϊου 2024  15:42:25

Υπόθεση Ριχάρδος με το πανελλήνιο δίκτυο εμπορίας οικογενειακών χρυσών και ασημικών.- ΑΑΔΕ: «Οι εμπλεκόμενοι δεν τέλεσαν το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού. Ίσως άλλα μικρότερα όμως». Κύριο

Χωρίς απαγγελία κατηγοριών και χωρίς να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, λόγω μη στοιχειοθέτησης της κατηγορίας της λαθρεμπορίας, που αρχικά τους είχε αποδοθεί έκλεισε και ο δεύτερος ανακριτικός κύκλος για τον ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα Ριχάρδο Μυλωνά και τους 62 συγκατηγορουμένους του.

Με προφυλακίσεις, παραπομπές, συλλήψεις και δημόσιες διαπομπεύσεις, που αποδείχθηκαν χωρίς τελικά σοβαρά και αξιόπιστα στοιχεία.

Η δικογραφία μετά την εξέλιξη αυτή διαβιβάστηκε στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος με βάση το οποίο οι δικαστές θα αποφαίνονται οριστικά για την παραπομπή ή την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Πριν από ένα έτος ο εισαγγελέας, Ιωάννης Πιέρρος, με πρότασή του προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε ζητήσει την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

«Λαθρεμπόριο χρυσού δεν υφίσταται, φορολογικές παραβάσεις ίσως», αποφαίνεται για δεύτερη φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά και των συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι από τον Νοέμβριο του 2018 είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που αφορούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού και πολύτιμων λίθων.

Οι 62 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αναμένουν και πάλι την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου για την τύχη τους, καθώς η συμπληρωματική ανάκριση που διενεργήθηκε επί έναν χρόνο περατώθηκε χωρίς να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία, με την αρμόδια Διεύθυνση της ΑΑΔΕ να επαναλαμβάνει για δεύτερη φορά στην ανακρίτρια της υπόθεσης πως δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline