Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  07:51:17

Ικανοποίηση και ευχαριστίες Αναστασιάδη

Την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον κύπριο πρόεδρο, «ύστερα από διαβουλεύσεις, σταθμίζοντας πιθανά οφέλη από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται και αφού έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις μας για προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, συλλογικά από την ΕΕ, ομόφωνα αποφασίσαμε πως το βάρος ευθύνης και οι επιλογές μεταφέρονται τώρα ξεκάθαρα στην Τουρκία».
Το Συμβούλιο παραμένει δεσμευμένο σε συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης ενώ προσέθεσε ότι η ΕΕ εκφράζει την ίδια ετοιμότητα ώρα να συμβάλει ενεργά σε μια νέα Σύνοδο.

Δεν ήταν εύκολη η συζήτηση και η κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος γιατί μέσα από συνεπή αποτελεσματική διπλωματία μηνών η απόφαση δημιουργεί θεσμικά την προοπτική να συνεχίσουμε την προσπάθεια έχοντας την ΕΕ στο πλευρό μας αλλά και πρωτοστατούσα με πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των έκνομων ενεργειών και την επανέναρξη των συνομιλιών. Υπάρχουν κάτω όλες οι προϋποθέσεις, η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει και αναλόγως θα κριθεί.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες τόσο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ισχυρή στήριξη αλλά και τους υπόλοιπους των ηγετών για την συμπαράσταση και την αποφασιστικότητα προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής δημοκρατίας που αποτελούν κυριαρχικά δικαιώματα της ίδιας της Ένωσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline