Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:33:24

Επιστρέφει σε δυο μήνες στη Βουλή, πάλι τυχερός. ο άλλοτε παλαιοπασόκος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουμπλής, που κέρδισε στην επανακαταμέτρηση των ψήφων. Χάνει την έδρα του ο Αθαν. Παπαχριστόπουλος, παλαιοδεξιός του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Η αντικατάσταση θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου. Ο Παν. Κουρουμπλής είναι διδάκτορας των πολιτικών επιστημών και δικηγόρος γεννηθείς το 1951, ενώ ο Αθ. Παπαχριστόπουλος είναι γιατρός δερματολόγος γεννηθείς το 1957.

Στη Βουλή επιστρέφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τυχερός για άλλη μια φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία, μαχητής τυφλός από ηλικία δέκα ετών, με πολλές διακυμάνσεις και ταραχές, καθώς φαίνεται να κερδίζει την υπόθεση αναφορικά με την επανακαταμέτρηση των ψήφων στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των δύο συμβούλων του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ο κ. Κουρουμπλής να επιστρέψει στη Βουλή παίρνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, καθώς στην επανακαταμέτρηση που έγινε μετρήθηκαν 226 ψήφοι περισσότεροι στον πρώην υπουργό Εσωτερικών.

Μπαίνει στη Βουλή μετά από 15 μήνες ο Κουρουμπλής .

Ειδικότερα., στα έδρανα της Ολομέλειας επιστρέφει μετά από 15 μήνες αποχής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την προσφυγή του στο εκλογοδικείο το οποίο και τον δικαιώνει.

Υπενθυμίζεται πως στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας τέσσερις βουλευτές. Πρώτος ο Γιάννης Δραγασάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Βίτσας και τρίτη η Χαρά Καφαντάρη.

Στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλαβε 13.912 ψήφους έναντι 13.905 του κ. Κουρουμπλή. Η έδρα κρίθηκε δηλαδή σε επτά μόλις ψήφους. Αυτή η μικρή διαφορά ψήφων επέτρεψε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, να αιτηθεί επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Έτσι, ο κ. Κουρουμπλής προσέφυγε αμέσως στο Εκλογοδικείο, υποστηρίζοντας ότι δεν προσμετρήθηκαν κάποια ψηφοδέλτιά του, ζητώντας επανακαταμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δυο μήνες αναμένεται να τελεσιδικήσει και τότε θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline