Σάββατο 27 Απριλίου 2024  09:33:11

Πολιτική ήττα της ομάδας Ερντογάν στα κατεχόμενα της Β. Κύπρου παρά τη βία, τις πιέσεις και τις εξαγορές. Ο εκλεκτός τους συγκέντρωσε μόλις με 32,4 % έναντι 30% του σημερινού «προέδρου» Ακιντζί, που τον πολέμησε σφοδρά η Άγκυρα. Κύριο

Την ερχόμενη Κυριακή ο κρίσιμος, δεύτερος γύρος. Ψυχρολουσία οι εκλογές στα Κατεχόμενα για τον νέο-Σουλτάνο αλαζόνα: Για έντονες παρεμβάσεις μίλησε ο Ακιντζί.

Δεν πήγε καθόλου καλά παρά την πρωτοφανή πίεση, παρεμβάσεις αθέμιτες και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, μεθόδους εξαγοράς. Ο υποταγμένος και πλήρως ελεγχόμενος εκλεκτός του Ερντογάν στις «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ κατέληξε να προηγείται με 32, 4 έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που συγκεντρώνει 29,84% με τις «εκλογές» να πηγαίνουν σε δεύτερο γύρο. Ικανοποιεί μεν την Άγκυρα ότι ο Τατάρ προηγείται, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ανέμενε η τουρκική κυβέρνηση, ειδικά μετά τόσες μεθόδους παρέμβασης από μήνες τώρα,, τόσες παροχές, υποσχέσεις έργων αλλά και ξεκάθαρες εξαγορές με ειδικά επιδόματα «δικαιούχων» από την Τουρκί, και το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης των Βαρωσίων, με υποσχέσεις μεγάλης τουριστικής εκμετάλλευσης και εισοδημάτων.. Ο νικητής θα ξεκαθαρίσει στο δεύτερο γύρο των «εκλογών».

Στο μεταξύ, το ποσοστό της συμμετοχής κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς μέχρι τις 17.00 το γενικό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες στα κατεχόμενα έφθασε το 54.72%.

Τ/κ και ξένοι αναλυτές υπογραμμίζουν τη σημασία των «προεδρικών» για το μέλλον του Κυπριακού. Στις προχθεσινές «εκλογές» αναμετρήθηκαν δύο μέτωπα, αυτό της ομοσπονδιακής λύσης και αυτό των υπερασπιστών των περίφημων εναλλακτικών λύσεων στο Κυπριακό. Οι λεγόμενες «προεδρικές» διεξάγονται σε μια περίοδο κατά την οποία στο προσκήνιο των εξελίξεων έχει εμφανιστεί η προοπτική της διενέργειας μιας νέας άτυπης διάσκεψης που θα καθορίσει το μέλλον του Κυπριακού.

Για έντονες παρεμβάσεις από την Τουρκία στις παράνομες εκλογές των κατεχομένων έκανε λόγο ο Μουσταφά Ακιντζί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Δεν με μάθατε σήμερα. Εδώ και 45 χρόνια ξέρετε ποιος είμαι. Είδατε όλοι τι έγινε σήμερα, είπε ο κ. Ακιτντζί, ενώ απύηθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες που απείχαν σήμερα από την εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες.
"Ο τ/κ λαός απέδειξε τι θέλει και το έχει αποδείξει. Δεν είναι η πρώτη φορά που έγιναν παρεμβάσεις σε εκλογές στην τ/κ κοινότητα, όμως τώρα είναι πολύ πιο έντονες" είπε.

Πρώτη αντίδραση Τατάρ

Από το εκλογικό του επιτελείο ο Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του, αποδίδοντας την χαμηλή προσέλευση στις κάλπες στην πανδημία του κορωνοϊού.
Ευχήθηκε στον β' γύρο να συμμετέχουν περισσότεροι. "Το UBP πέτυχε μια νίκη με 33%. Ευχαριστώ ειλικρινά όλους όσους μας στήριξαν. Η νίκη είναι δική μας", ανέφερε.
Στο 100% της καταμέτρησης ο Ερσίν Τατάρ κλειδώνει την πρωτιά στον Α' γύρο των "εκλογών" με 32.35% με τον Μουσταφά Ακιντζί να συγκεντρώνει το 29.84%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline