Τρίτη 30 Απριλίου 2024  22:20:10

Ν.Μιχαλολιάκος και λοιποί νεοναζιστές από Τετάρτη στα κάγκελα. Θα κτίσουν μόνο το 1/3 της ποινής (μαζί με το 18μηνο). Με δικαίωμα να ζητήσουν αποφυλάκιση, μετά 3,5-4 χρόνια. Και επιπλέον με δικαίωμα να είναι υποψήφιοι βουλευτές και στην Αυτοδιοίκηση. Κύριο

Μετά την πολιτική τους καταδίκη και απομόνωση στις περσινές διπλές εθνικές εκλογές, η οποία οδήγησε σε διαλυτικές τάσεις την φασιστική οργάνωση ακολούθησε η δικαστική και μαζί η κοινωνική.

-Μέχρι την Τετάρτη θα έχουν τελειώσει τα πάντα με τις φυλακίσεις(βέβαιες για τους επτά επικεφαλής της Χ.Α και τους μαχαιροβγάλτες επιτελείς και συνεργάτες του δολοφόνου). Θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα, αρχικά της απομόνωσης για κορωνοϊό και μετά της κανονικής φυλάκισης σε επαρχιακές φυλακές.
Η τελική ποινή για τους πρωτεργάτες –διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης(και όχι πλέον απλού και νόμιμου κόμματος)_ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, χωρίς ελαφρυντικά για κανένα αλλά και χωρίς μεγαλύτερη ποινή-όπως συνήθως επιβάλλεται και πολλοί περίμεναν- για τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος.

Από την άλλη πλευρά είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Ευρώπη νεοναζιστές και φασίστες πολιτικοί πηγαίνουν στη φυλακή, με αρκετά βαριές ποινές. Θεωρητική βέβαια η δυνατότητα ότι μπορούν να ζητήσουν την αποφυλάκιση τους υπό όρους(και όχι με απαίτηση-πίεση λχ. εάν εκλεγούν βουλευτές ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή να μειωθούν οι ποινές τους από το Πενταμελές Εφετείο), η ποία βεβαίως μπορεί να απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους. Επειδή δεν θα έχουν καλή συμπεριφορά ως κρατούμενοι , επειδή θα συνεχίσουν να παραμένουν αμετανόητοι ιδεολόγοι και επιπλέον ως ύποπτοι να τελέσουν τις ιδέες αξιόποινες πράξεις, κατά το άρθρο 106 του Π.Κ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline