Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  05:58:35

Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ή άλλοτε ΑΣΟΕΕ) το πιο «άρρωστο ΑΕΙ» μαζί με το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης ως καταφύγιο τραμπούκων, και παρανόμων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων. Κύριο

Επικήρυξη των τραμπούκων και δήθεν ιδεολόγων αναρχικών, πανελλήνια αγανάκτηση για τις μεθόδους βίας και πεζοδρομίου.

-Με ομόθυμη καταδίκη από όλα τα κόμματα για το πρωτοφανές συμβάν εξευτελισμού της ακαδημαϊκής ελευθερίας και όχι του πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου, με εξαίρεση τη βουλευτή Γιαννιά, Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ (ότι δήθεν με την επικήρυξη η Κυβέρνηση ζητάει από τους Έλληνες να γίνουν...καταδότες).

Πέτσας καταγγελτικός: «Φασιστικός ο προπηλακισμός του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ» 

Γεννηματά για επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Υποχρέωση η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών»

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 16.00 τηλεδιάσκεψη με Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή έρχεται μετά το απαράδεκτο περιστατικό της εισβολής και τραμπουκισμού ομάδας αναρχικών στην ΑΣΟΕ, οι οποίες πέρασαν ταμπέλα γύρω από το λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οποία αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Οι δηλώσεις Πέτσα μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Οι δράστες της επίθεσης στην ΑΣΟΕ έχουν επικηρυχθεί προς 100.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους στις Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη, με την κυβέρνηση να καταδικάζει απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την αποτρόπαια ενέργεια.

Μάλιστα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Οικονομικών οι δράστες της επίθεσης επικηρύχθηκαν με χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ σε όποιον παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για τη σύλληψή τους.
Σακελλαροπούλου για επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Προσβάλλει την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη

Με ανάρτηση στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημειώνει ότι η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Παράλληλα, τονίζει ότι «η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας» και επισημαίνει ότι «το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος βίας και ανομίας, αλλά ασφάλειας και ελευθερίας».

Η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος βίας και ανομίας, αλλά ασφάλειας και ελευθερίας.
— President GR (@PresidencyGR) October 31, 2020

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline