Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  16:02:32

Ο 60χρονος Ευκλείδης Τσακαλώτος με νέα δυνατή σχέση, αφού χώρισε μετά 35 χρόνια γάμου. Η Ολγα Νάσση εγγονή επιχειρηματία των Ιωαννίνων αλλά και βουλευτή με το ΚΚΕ, και με δικές της πολιτικές φιλοδοξίες. Κύριο

Υπήρξε υποψήφια Ευρωβουλευτής το 2019 και μετά υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Στο νομό το κόμμα εξέλεξε μόνο ένα βουλευτή και η κ.Νάσση ήλθε πέμπτη με 5.037 σταυρούς.

Αν για κάποιους το 2020 ήταν σημαδιακό, για τον 60χρονο Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν το 2019. Οι αλλαγές στην προσωπική ζωή του πρώην υπουργού οικονομικών ήταν μεγάλες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους με την σύντροφό του Χέδερ Ντενίζ Γκίµπσον, διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος, µε την οποία ήταν 35 ολόκληρα χρόνια μαζί -από το Πανεπιστήμιο- και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Μάλιστα, λίγο καιρό μετά από τον χωρισμό τους, και συγκεκριμένα την Άνοιξη του 2019, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνώρισε τη συµπατριώτισσά του,από τον διπλανό νομό Ιωαννίνων εκείνου της γενέτειρας του Πρέβεζας υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Νάσση, εγγονή του επιχειρηματία και βουλευτή Ιωαννίνων συνεργαζόμενου με το ΚΚΕ Κώστα Νάσση(1915-2007). Είχε ιδρύσει το Αγροτικό Κόμμα , μικρής επιρροής.

Λίγους μήνες μετά, η Όλγα Νάσση με την ιδιότητα της προέδρου των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, προκειµένου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να παρουσιάσει το βιβλίο του µε τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης».
Εκεί, φαίνεται ότι τα πράγματα πήγαν παρακάτω και άναψε η φλόγα του έρωτα για τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας και τη γοητευτική υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού:

Η Όλγα Νάσση είναι πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας. Γεννήθηκε στην Ιταλία από Έλληνα πατέρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και στην εθνογλωσσολογία. Έχει κάνει εθνογραφική έρευνα σχετικά με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ιταλικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, στην Ιταλία, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με τις ιστορικές μειονότητες και τις ιταλικές κοινότητες που προέρχονται από τη διασπορά. Έχει εργαστεί στο Δεύτερο πρόγραμμα υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στην Ιταλία. Είναι ακτιβίστρια και δραστηριοποιείται στο οικολογικό κίνημα της Σικελίας. Έχει δύο παιδιά.

3.5.2019..Όλγα Νάσση (υπ.Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ):Οι Έλληνες έδειξαν , σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια τι σημαίνει αξιοπρέπεια και τι σημαίνει λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε επάξια επικεφαλής τους

Με την επισήμανση πως ακολουθεί την παράδοση της οικογένειας της που «αγωνίστηκε για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» (ο παππούς της Κώστας Νάσσης ιδρυτής του ΑΚΕ-Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας ,βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ,ενώ ο πατέρας της Ελευθέριος Νάσσης εκδιώχτηκε από την Ελλάδα το 1968)άρχισε την συνέντευξή της , η Όλγα Νάσση , υποψήφια με το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η Όλγα Νάσση , πολιτιστικός ανθρωπολόγος , από την Ελληνική Κοινότητα Ιταλίας, η οποία όπως είπε έχει ασχοληθεί με τον Ελληνισμό της Αλβανίας και με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα,για την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές ανέφερε: «Είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξανάφερε την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής. Οι Έλληνες έδειξαν , σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια τι σημαίνει αξιοπρέπεια και τι σημαίνει λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε επάξια επικεφαλής τους. Οι Ευρωπαίοι έμαθαν ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο Αριστοτέλης και Σωκράτης, αλλά και ένας λαός που δίνει την μάχη για μια ανθρώπινη Ευρώπη, όχι μια εγωιστική Ευρώπη , αλλά μια Ευρώπη που να είναι πραγματικά αλληλέγγυα και δημοκρατική , για τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε»

«Όλη η οικογένειά µου ζούσε εδώ, στην Ελλάδα. Ο παππούς µου στη δικτατορία είχε εξοριστεί στη Λέρο. Ο µπαµπάς µου ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Αναγκαστικά συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, στη Μεσίνα, όπου γνώρισε τη µητέρα µου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νεάπολη. Παντρεύτηκαν στην Ιταλία και µε την πτώση της χούντας γύρισαν στην Ελλάδα, όπου έµειναν πέντε χρόνια. Προσωπικοί λόγοι µάς έφεραν πάλι στην Ιταλία, ενώ ο µπαµπάς έµεινε στην Ελλάδα. Πάντα κρατούσαµε επαφές µε την Ελλάδα σε όλες τις γιορτές. Ο παππούς Κώστας Νάσσης ήθελε να µάθουµε χορούς. Ήταν γνωστό πολιτικό πρόσωπο στον χώρο της Αριστεράς στην Ελλάδα...», είχε πει μιλώντας λίγο πριν από τις ευρωεκλογές για τη ζωή της, η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline