Τρίτη 7 Μαϊου 2024  06:04:43

Με προπομπό του Μητσοτάκη τον υπουργό Παιδείας Β. Κικίλια: Πανελλήνιο lockdown για τρεις εβδομάδες, όπως τον περασμένο Μάρτιο. Παντού SMS, ελάχιστες μετακινήσεις, απαγορεύσεις σε ταξίδια, λιανεμπόριο, δικαστήρια, κομμωτήρια, εξόδους 9-5 κάθε νύχτα. Κύριο

Βέβαιο το κλείσιμο των Λυκείων και Γυμνασίων και τηλεκπαίδευση ακόμα και σε όλα τα φροντιστήρια.

Μετά την ειδική σύσκεψη μεγάλης ανησυχίας των λοιμωξοιλόγων, έκανε την πρώτη αναγγελία ο Υπουργός Υγείας για το πανελλήνιο lockdown,όπως εκείνο τη περασμένη Άνοιξη και από τριημέρου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, που θα ανακοινώσει σήμερα μεσημέρι ο Πρωθυπουργός. ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εξετάζουν την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός μαζί με τον καθηγητή Στ. Τσιόδρα.

«Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα με βάση την αυστηρή εισήγηση των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα και περιορισμούς σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε.

Ο Υπ. Υγείας είπε ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια(και ακόμα τα κάθε είδους φροντιστήρια) και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

Για τις μετακινήσεις θα ισχύουν όλοι οι κανόνες που ήταν σε ισχύ κατά την πρώτη καραντίνα την περασμένη Άνοιξη. Δηλαδή, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση, εκτός από την ανάγκη για εργασία, αγορά τροφίμων, και φαρμακείο. Κλειστά τα καταστήματα λιανεμπορίου, τα κουρεία και τα κομμωτήρια, τα δικαστήρια κλπ Επιστρέφουν τα sms, με την διαφορά ότι θα προστεθεί και ένα ακόμη αίτημα μετακίνησης που θα είναι αυτό της μεταφορά των μαθητών δημοτικού στο σχολείο τους. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομών και περιφερειών, η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, οι μικρές συνάξεις στις εκκλησίες, σε κηδείες, βαφτίσια και γάμους, οι τοπικές γιορτές κλπ.

Ποιος ο βασικός λόγος που οδήγησε στο lockdown

Ο βασικός λόγος που οδήγησε στην απόφαση έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ. Επίσης, υπήρχαν πληροφορίες για μαζικές εκδρομές το ΣΚ σε κοντινούς προορισμούς.

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της χώρας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Έτσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Συναγερμός από την εκθετική αύξηση κρουσμάτων - Στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται και το να μείνουν ανοικτά μόνον τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια - Ποια είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ

Εισήγηση για lockdown στα πρότυπα της περασμένης Άνοιξης καταθέτουν, αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, τα οποία συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline