Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  05:07:34

Στα δύσκολα οι πολίτες από Δευτέρα με το Δημόσιο (Υπουργεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες) μόνο με ραντεβού και για «επείγοντα θέματα». Το 50% των υπαλλήλων στην τηλεργασία για επίλυση-προώθηση είτε από το σπίτι είτε από το εξοχικό. Κύριο

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν τους πολίτες υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως εξ αποστάσεως εργασία, μειωμένο ωράριο και ειδικές άδειες.

Καθήκοντα και επιδιώξεις που δύσκολα συνδυάζονται και δεν είναι υπέρ του κοινού πολίτη και της εξυπηρέτησης τους από Υπουργεία, Περιφέρειες, ΔΕΚΟ, Τράπεζες και αποκεντρωμένες υπηρεσίες.

Η κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό, ενώ η δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Και με τον γραφειοκρατικό όρο ,ότι μόνο για «επείγουσες υποθέσεις».

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και για τις τρεις εβδομάδες των νέων περιορισμών έως τις 30 Νοεμβρίου θα ισχύσουν τρία ωράρια εργασίας στο Δημόσιο, όπως διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα για τους υπαλλήλους. Το πρώτο θα είναι 07:00- 15:00, το δεύτερο 08:00-16:00 και το τρίτο 09:00 -17:00. Θα δίνεται ωστόσο η δυνατότητα, όπου είναι αναγκαίο, να εργάζονται υπάλληλοι και σε άλλο ωράριο.

Πέρα από την τηλεργασία ή το μειωμένο ωράριο θα υπάρχει και η δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού για γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο, που θα μείνουν στο σπίτι. Ειδική άδεια θα μπορούν να λάβουν και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν παιδιά σε αυτή την κατηγορία. «Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη προστασία της ζωής και τη υγείας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» υπογράμμισε ο υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline