Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  04:10:25

Οι γαμπροί τους εγκαταλείπουν πρώτοι στη πτώση τους από την εξουσία. Πρώτος έσπευσε να συμβουλεύσει τον πεθερό του Τραμπ. Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν. Κύριο

Οι δύο γαμπροί και μεγαλοπαράγοντες σε ΗΠΑ και Τουρκία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο οικονομικών σκανδάλων και συναλλαγών και είχαν αναπτύξει μεταξύ τους στενές σχέσεις συνεργασίας σε επενδύσεις, με δεκάδες δημόσιες αποκαλύψεις στα ΜΜΕ. 


Για λόγους υγείας η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και γαμπρός του Ερντογάν, μέσα σε πλήθος σεναρίων αλλά και εκδοχών ότι μπορεί να μην παραιτήθηκε τελικά..

1.Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (08/11) ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλμπαϊράκ ήταν στο συγκεκριμένο πόστο περίπου τα τελευταία πέντε χρόνια και επικαλέστηκε λόγους υγείας για την απόφασή του, την οποία γνωστοποίησε μέσω social media.
Να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν ο Τούρκος πρόεδρος έδιωξε τον κεντρικό τραπεζίτη Μουράτ Ουισάλ, αντικαθιστώντας τον με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ, την ώρα που η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά έχοντας χάσει το 30% της αξίας της από την αρχή της χρονιάς.

2.Tουρκία: Σύγχυση με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν. Χωρίς επίσημες δηλώσεις για τίποτα..

Σύγχυση και σενάρια εξελίξεων στην Τουρκία από την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ - Μετά την ανακοίνωση ο ίδιος υποστηρίζει ότι χάκαραν τον λογαριασμό του -
Σύγχυση προκαλεί η είδηση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Αν και η παραίτηση είχε ανακοινωθεί μέσω Instagram νεώτερες πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι έπεσε θύμα χάκερς. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η παραίτησή του οφειλόταν σε λόγους υγείας και ο ίδιος ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι η παραίτησή του συνδέεται με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα.

Πηγές του Αλμπαϊράκ μεταδίδουν ότι ο γαμπρός του Ερντογάν θα προβεί σε δηλώσεις. Άγνωστο παραμένει αν όντως έχει παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης στο Instagram, ωστόσο ζήτησε να μην κατονομαστεί. Πηγές πάντως του υπουργικού συμβουλίου δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την είδηση στο πρακτορείο.

-Ο αμφιλεγόμενος και μεγαλοπαράγοντας τα τέσσερα χρόνια, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ του ζητά να αναγνωρίσει την ήττα του.

Ο στενός σύμβουλος και γαμπρός του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, συμβούλευσε τον Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, στενός σύμβουλος και γαμπρός του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προσέγγισε τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο προκειμένου να του προτείνει να αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Το CNN δεν ανέφερε ποια ήταν η αντίδραση του Τραμπ σε αυτήν την πρόταση.
Προηγουμένως, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είχε μεταδώσει, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι ο Τραμπ θα είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, εφόσον το επιτελείο του εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline