Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  06:13:01

Επιτέλους... Αναλαμβάνουν υπηρεσία από σήμερα 300 μόνιμοι γιατροί στις ΜΕΘ. Ζήτημα ευάλωτο, το οποίο δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική. Κύριο

Δεδομένου ότι το όλο θέμα δεν ήταν κρίσιμοι από πλευράς οικονομικής και στενότητας πιστώσεων, οι καθυστερήσεις στο κρίσιμο θέμα αυτό, που μόλις προχθές ρυθμίσθηκε με τροπολογία στη Βουλή, μέσα σε διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνεται στα λάθη του υπουργείου Υγείας.

Άμεση αλλά αρκετά καθυστερημένη ως επείγον ζήτημα, στην ουσία, θα είναι η πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εκτός από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις και 100 από τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας από αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τόσο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού όσο και οι επιλαχόντες, μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία.

«Δηλώσεις και δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, δημιουργούν σύγχυση στους ιατρούς μας και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη» επισημαίνει το υπουργείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline