Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  21:03:28

Υπήρξε και μέλος της ΠΑΣΠ, ο διεθνής Έλληνας Εβραίος Αλμ. Μπουρλά επικεφαλής της πολυεθνικής Pfizer. Κέρδισε ήδη χάρη στο εμβόλιο νέα 5,6 εκατ. δολάρια. Κύριο

Μετά το πτυχίο της Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης, εγκατέλειψε τον τότε σοσιαλισμό και έκανε καριέρα στον διεθνή πολυεθνικό χώρο.

Στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ήταν στα φοιτητικά του χρόνια ο CEO της Pfizer Αλμπέρτος Μπούρλας, ο οποίος ετοιμάζει ένα από τα εμβόλια κατά του κοροναϊού.

Η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία ήταν και η ίδια - κατα το παρελθόν - στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, ανάρτησε μια ρετρό φωτογραφία από τα φοιτητικά χρόνια, στο προφίλ της στο Facebook, με την ακόλουθη λεζάντα:

«Ύψιστη τιμή για την σχολή μας, την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, για τον συμφοιτητή μας Άλμπερτ Μπούρλα CEO της Pfizer που ανακοίνωσε καλά νέα για το εμβόλιο covid19».

Την αποκάλυψη της παραταξιακής του ταυτότητας δεν έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κτηνίατρος Απόστολος Μιχόπουλος, ο οποίος σχολίασε κάτω από την ανάρτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

«Μάρτιος 1982. Φοιτητικές εκλογές. Η ΠΑΣΠ σε φωτό».

Pfizer: Ο Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε μετοχές $5,6 εκατ. την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, υπέβαλε αίτημα να πουλήσει μετοχές της εταιρείας του, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, την ημέρα που ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε τα θετικά στοιχεία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BionTech, σύμφωνα με το CNN.

Η μετοχή της εταιρείας πήρε την ανιούσα όταν οι Pfizer και BioNtech ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά περισσότερο από 90%.

Η συναλλαγή ήταν μέρος ενός τακτικού προγράμματος του Μπουρλά για περιοδικές πωλήσεις μετοχών της Pfizer.
Σύμφωνα με το CNN, o Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που αντιστοιχεί σε έσοδα σχεδόν 5,6 εκατ. δολαρίων.
Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε σε e-mail της στο CNN Business ότι η συναλλαγή έλαβε χώρα διότι οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν σε μια προκαθορισμένη τιμή που είχε οριστεί από τον Μπουρλά στις 19 Αυγούστου.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Pfizer και ο Μπουρλά σκέφτηκαν να ακυρώσουν την πώληση μετοχών, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι ο Μπουρλά "εξαργυρώνει" τα καλά νέα, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι "αυτά είναι προκαθορισμένα σχέδια τα οποία διαχειρίζεται τρίτος διαχειριστής μετοχών".
Ένα άλλο στέλεχος της Pfizer, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Sally Susman, επίσης πούλησε μετοχές τη Δευτέρα στο πλαίσιο προκαθορισμένου σχεδίου. Συγκεκριμένα, πούλησε 43.662 μετοχές στην ίδια τιμή με τον Μπουρλά, των 41,94 δολαρίων, με συνολική αξία συναλλαγής που ξεπέρασε τα 1.8 εκατ. δολάρια.

ΝΟΝPAPERNEWS 10.1.2020....Αλμπερτ Μπούρλα: Ο διεθνής Έλληνας στο τιμόνι της Pfizer

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 00:51

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Δρ Άλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιό της κατά του κορωνοιού μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο μόλυνσης.
«Φτάνουμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο [...,] την ώρα που ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφουν νέο ρεκόρ, τα νοσοκομεία πλησιάζουν το μέγιστο της χωρητικότητάς τους και οι οικονομίες πασχίζουν να ξανανοίξουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπούρλα είναι έλληνας, εβραϊκής καταγωγής και πήρε το διδακτορικό του στη βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρχισε να εργάζεται στην Pfizer το 1993 στο τμήμα κτηνιατρικής της εταιρείας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια υπηρέτησε ως πρόεδρος του τμήματος εμβολίων, ογκολογίας και υγειονομικής περίθαλψης, όπου ηγήθηκε της προσπάθειας της Pfizer στην ανάπτυξη φαρμάκων για τον καρκίνο και τα καρδιακά νοσήματα, καθώς και της ανάπτυξης φαρμάκων όπως το αντιπηκτικό Eliquis και το Ibrance, ένα φάρμακο που βοηθάει στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
«Σκεφτείτε με διαφορετικό τρόπο...»
To 2019 ανακηρύχτηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Από τον Μάρτιο του 2020 άσκησε μεγάλη πίεση για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid 19. Σε μια διαδικτυακή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των τμημάτων ερευνών για τα εμβόλια της εταιρείας ρώτησε πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο. Όταν του απάντησαν μέσα στο 2021 εκείνος τους είπε ότι δεν είναι αρκετά σύντομα.
«Σκεφτείτε με διαφορετικό τρόπο. Μη σκέφτεστε το κόστος. Σκεφτείτε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο προτού μάθετε πώς λειτουργεί. Αν δεν λειτουργεί αφήστε εμένα να αποφασίσω τι θα κάνουμε», τους είπε, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline