Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  13:36:55

Προσωπικό στοίχημα Χρυσοχοΐδη- Μητσοτάκη να μη γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, με νέα κρούσματα. Μεγάλη περικύκλωση του Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου και πλήρης έλεγχος της περιοχής Εξαρχείων. Κύριο

Η αστυνομία αναμένει κάποιες ηρωικές εξορμήσεις αναρχικών και άλλων «αγωνιστών της βίας» μέχρι την Τρίτη. Τις θεωρεί οριακού χαρακτήρα και απομονωμένες από την κοινωνία και τον υπαρκτό φόβο μόλυνσης. Θα επιτραπεί μόνο η κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα και ορισμένες οργανώσεις.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει φέτος η πορεία, όπως δεν έγιναν παρελάσεις στις 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις της ΔΕΘ και του Δεκαπεντάγουστου.

-Επίμονος στη εφαρμογή της νομιμότητας, που πρώτος έθεσε το όλο θέμα της νόμιμης και σεβαστής απαγόρευσης της πορείας ο Πρωθυπουργός. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή του επανέλαβε πως οι εορτασμοί και η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα, παντού.

Πολυτεχνείο : Δεν θα γίνει πορεία, δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου στην αμερικανική πρεσβεία προχώρησε και επίσημα η κυβέρνηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση»

Στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου στην αμερικανική πρεσβεία προχώρησε και επίσημα η κυβέρνηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση».
Σε δηλώσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέχεια των όσων είχε πει χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτιθέμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε χαρακτηριστικά Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού».

Έρευνα: Ποιοι έχουν «φυσική ανοσία» στον κορωνοϊο

Η αστυνομία θα εφαρμόσει το νόμο

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Δεν είναι ώρες ανέμελες. Η ζωή μας έχει αλλάξει.
Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο. Δίνουμε μάχες με έναν αόρατο εχθρό, που έχει κάνει παγκόσμια εισβολή. Χρειάζεται να αντέξουμε πρώτα απ' όλα ψυχικά, με σθένος. Να υποστούμε ευλαβικά τα μέτρα, να βάλουμε στην πάντα συνήθειες, διασκέδαση, συναναστροφές. Χρειάζεται να πολεμήσουμε συλλογικά. Να ζήσουμε μέσα, οι τελετές οι γιορτές να περιμένουν τον άλλο χρόνο.

Κυρίως χρειάζεται να μη διχαστούμε να μη χωριστούμε. Ζούμε σπίτι, αλλά από αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, όχι από αδιαφορία ή αντικοινωνικότητα.
Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω.
Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών.

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου.
Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.
Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές.
Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια.
Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.

Απευθύνω έκκληση σε όλους: κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες.
Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό.
Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου».

ΜΕΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη, μετά και τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα, όπου οι Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης του Πολυτεχνείου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί πέριξ της Πανεπιστημιούπολης, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν θα εισέλθουν άτομα εντός των χωρών του Αριστοτελείου.

Στα ειδικά επιχειρησιακά μέτρα που έλαβε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συμμετέχουν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε ετοιμότητα είναι επίσης και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΑΠΘ.

Παράλληλα οι ομάδες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ΑΠΘ διενεργούν ελέγχους περί COVID-19 σε πεζούς και οχήματα.

Στόχος των Αρχών στη Θεσσαλονίκη είναι να μην υπάρξουν σκηνές ανάλογες με αυτές της Αθήνας, όπου ομάδα ατόμων εισήλθε στο Πολυτεχνείο με σκοπό να παραμείνει εκεί ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline