Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  15:05:44

Ξένοι διπλωμάτες προβλέπουν: Θα φύγει τελικά ο Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου αλλά αφού επιτύχει: Κοινωνικό εμφύλιο και διχασμό- Πως παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος, του έκλεψαν τη νίκη- Θα είναι πάλι υποψήφιος το 2024, «σε ηλικία όση σήμερα ο Τζο Μπάιντεν». Κύριο

Παράλληλα θα συνεχίσει την πολεμική του εναντίον της ανικανότητας του νέου Προέδρου του, κατά των ελίτ της Τέχνης και του Χόλυγουντ, κατά των ΜΜΕ ότι διοικούν επίσης τη χώρα και κατά το διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού από τους Δημοκρατικούς.

Εκτιμούν ότι στρατηγική του είναι να βρίσκεται τα επόμενα χρόνια συνεχώς στη επικαιρότητα, που δικαιούται να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ως διοικημένος, προδομένος, επιτυχημένος και ο καλύτερος υποψήφιος.

Κατά τα άλλα απίστευτος στις αντιφάσεις του ο Τραμπ! Τα... γυρίζει για τη νίκη Μπάιντεν - «Δεν παραδέχθηκα τίποτα...»
Δημοσίευση 5 ώρες / Ανανεώθηκε 4 ώρες

Συνεχίζει το παραλήρημα ο Ντόναλντ Τραμπ, που μετά τα tweets στα οποία παραδεχόταν πως ο Τζο Μπάιντεν επικράτησε στις εκλογές, παρότι επέμενε πως υπήρξε νοθεία, με νέες αναρτήσεις υποστηρίζει πως τελικά αυτός θα νικήσει τελικά στις εκλογές που πέρασαν. Με στρατηγική τι εκλογές..... μετά τέσσερα χρόνια..

Ειδικότερα, ενώ αρχικά φάνηκε να παραδέχεται την ήττα του, με μεγάλη δόση πικρίας και καταγγελίες για απάτη, στη συνέχεια επανήλθε διαβεβαιώνοντας πως δεν προτίθεται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

«Θα νικήσουμε», λέει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ

«Νοθευμένες εκλογές. Θα νικήσουμε!» έγραψε λίγα λεπτά μετά τις πρώτες του αναρτήσεις και αφού τα διεθνή ΜΜΕ διάβασαν σε εκείνες την πρώτη παραδοχή ήττα.

Με νέο του tweet, λίγα λεπτά αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχιζε λέγοντας: «Κέρδισε μόνο στα μάτια των μίντια των Fake News. Δεν αναγνωρίζω τίποτα! Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτές ήταν νοθευμένες εκλογές!».

He only won in the eyes of the FAKE NEWS MEDIA. I concede NOTHING! We have a long way to go. This was a RIGGED ELECTION!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 15, 2020

ΗΠΑ: Ο Τραμπ παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ήττα του -Αλλά ο Μπάιντεν νίκησε «επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες»

Ο Τραμπ παραδέχθηκε εμμέσως την ήττα του: Εγώ δεν θα επιβάλω lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει... όποιος διοικεί στο μέλλον

«Κέρδισε (σ.σ. ο Τζο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν "νοθευμένες". Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηλά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», έγραψε νωρίτερα ο Τραμπ, σε μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ως παραδοχή ήττας.

«Κατάφεραν να "κλέψουν" τις εκλογές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί»

«Όλες οι μηχανικές "βλάβες" που έλαβαν χώρα το βράδυ των εκλογών ήταν στην πραγματικότητα εκείνοι, που πιάνονταν προσπαθούν να κλέψουν ψήφους. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι επιστολική ψήφος είναι ένα αρρωστημένο αστείο!» έγραψε σε επόμενη ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δείτε τη συνέντευξη του Ρούντι Τζουλιάνι σήμερα το πρωί. Κάνει πολύ καλά δουλειά στο να ξεσκεπάζει την απάτη των νοθευμένων εκλογών» έγραψε ωστόσο σε ένα τρίτο tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Watch @RudyGiuliani interview on @MariaBartiromo this morning at 10:00. Doing a great job exposing the Rigged Election Hoax!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 15, 2020
Όπως η πλειοψηφία των αναρτήσεών του μετά τις εκλογές, έτσι και αυτά τα tweet σημαδεύτηκαν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως αμφισβητούμενα. Το Twitter σημάδεψε κάτω από τις αναρτήσεις πως οι ισχυρισμοί Ντόναλντ Τραμπ για «απάτη στις εκλογές είναι αμφισβητήσιμοι».

trump90

Η πρώτη έμμεση παραδοχή Ντόναλντ Τραμπ πριν δυο μέρες

Την Παρασκευή, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μίλησε από τους κήπους του Λευκού Οίκου για την Επιχείρηση Warp Speed, που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης όσον αφορά τον ιό, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανακοίνωση της ήττας του το Σάββατο.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν, ως νικητή των εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη για πρώτη φορά σε έμμεση παραδοχή της ήττας του στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν. Αυτό μάλιστα φάνηκε να γίνεται... κατά λάθος. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει... όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζει ότι ηττήθηκε στις εκλογές και τα ρίχνει σε ΜΜΕ και όχι μόνο για το αποτέλεσμα που τον έθεσε εκτός Λευκού Οίκου.
Έστω και έμμεσα ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ όπως φαίνεται όμως ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βαλθεί να μας τρελάνει.

Ελάχιστη ώρα μετά την ανάρτηση του στο Twitter στην οποία αναγνώριζε την νίκη του Τζο Μπάιντεν, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, ο Ντόναλντ Τραμπ τα... γυρίζει και με νέα του ανάρτηση τονίζει ότι δεν παραδέχεται τίποτα. «Κέρδισε (σσ ο Μπάιντεν) μόνο στα μάτια των ψευδών μέσων ενημέρωσης. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

«Κέρδισε (ο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν "πειραγμένες". Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ.
«Όλες οι μηχανικές «δυσλειτουργίες» που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς πραγματικά τους έπιασαν να προσπαθούν να κλέψουν ψήφους. Κατάφεραν, ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να πιάσουν. Οι εκλογές μέσω επιστολών είναι ένα άρρωστο αστείο!», προσθέτει.

Το γεγονός της παραδοχής της ήττας -έστω και έμμεσης- δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ειδησεογραφικά δίκτυα που αναπαράγουν το γεγονός.

Συγκεντρώσεις οπαδών του Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ηττήθηκε στις κάλπες, όμως ορισμένοι υποστηρικτές του διαδήλωσαν στην Ουάσινγκτον, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων, καταγγέλλοντας την «κλοπή», όπως λένε, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων.

Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο για να πάει να παίξει γκολφ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποδεχτεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μπόρεσε να δει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας. Η προεδρική αυτοκινητοπομπή πέρασε μπροστά από τη Φρίντομ Πλάζα, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν με ενθουσιασμό «Άλλα τέσσερα χρόνια» και «ΗΠΑ, ΗΠΑ». Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν σημαίες με το σύνθημα «Τραμπ 2020» ενώ στα πλακάτ τους είχαν γράψει «Ο καλύτερος πρόεδρος στην ιστορία» ή «Σταματήστε την κλοπή».
Την Παρασκευή ο Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «αυθόρμητες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα» και έγραψε στο Twitter ότι ίσως να περνούσε από τη διαδήλωση «για να πει μια καλημέρα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline