Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020  21:12:15

Χθες από το Αργος η Χριστίνα, η Γεωργία, η Άννα, η Μαρία, η Αναστασία.... Προηγήθηκαν οι 10 από την Κρήτη. Μετά τους δεκάδες γιατρούς εθελοντές, προκαλούν πανελλήνια συγκίνηση οι εθελόντριες για τη δοκιμαζόμενη Θεσσαλονίκη. Κύριο

Κι άλλοι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και να προσφέρουν την εμπειρία τους σε ΜΕΘ και άλλες δύσκολες μονάδες.

Θεσσαλονίκη: Σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο μεταβαίνουν εθελόντριες νοσηλεύτριες από διάφορες πόλεις

Έξι νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο του Άργους αποφάσισαν εθελοντικά και πήγαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη, από προχθές Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, ενώ επιπλέον στις ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» και του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη θα συνδράμουν περισσότερες από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες, από διάφορες πόλεις της χώρας.
Παράλληλα, οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη έφτασαν στην πόλη και από το πρωί άρχισαν να εργάζονται σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς με Covid-19.

Αλλά πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής πηγαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Ιπποκράτειο».

Η εκδήλωση εθελοντικής εργασίας από τις 10 νοσηλεύτριες οδήγησε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να κάνει μια συγκινητική ανάρτηση – ευχαριστώ:
«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ' αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι»

Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της, τη στιγμή που κρίνεται η υγεία όλων μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, υπάρχει και ο ανθρωπισμός. Αυτή η χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας, η αδόλευτη εκδήλωση αγάπης και προσφοράς που δίνουν οι εθελοντές.

Ημέρα με την ημέρα, κι ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, νοσηλευτές -κι όχι μόνο- από όλη την Ελλάδα, σπεύδουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην υπηρεσία των συμπολιτών που περνούν μεγάλη περιπέτεια υγείας αλλά και του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτριών, οι οποίες έπιασαν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα σπεύδουν στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι 10 νοσηλεύτριες δεν θα είναι οι μόνες που θα μπουν στον αγώνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Έκκληση για γιατρούς στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει πριν λίγες μέρες και ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, ο οποίος τότε είχε αναφέρει πως η κατάσταση είναι κρισιμότητα και πως δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες Ιταλίας του Μαρτίου.
«Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε», είχε αναφέρει τότε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου όσο και των λοιμωξιολόγων, νοσηλευτές από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ από τον κοροναϊό έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.
Βέβαια οι δέκα γυναίκες που θα βρεθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη δεν είναι οι μοναδικές που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για χάρη όσων έχουν ανάγκη.
Στο πρώτο κύμα του κοροναϊού, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμμετείχαν εθελοντικά στην διαχείριση των ασθενών με COVID-19 κατόπιν πρόσκλησης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής (Γ΄ΠΠΚ) στο ΓΝΑ « Η Σωτηρία».

Μάλιστα τότε το Associated Press είχε κάνει και εκτενές αφιέρωμα για τους 56 φοιτητές απόφοιτους της ιατρικής, οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19 βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline