Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  05:19:34

Προχωρεί ο εθνικός μας εξοπλισμός στον αέρα κατά των απειλών της Τουρκίας: Τον Μάρτιο τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα- Μέσα στο 2021 η προμήθεια 6 αεροσκαφών F-35. Κύριο

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ τρέχει τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταρτιστούν συμβάσεις για 1.600 επαγγελματίες οπλίτες και 1.000 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης με στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία να προσληφθούν 15.000 στελέχη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, τα οποία θα της εξασφαλίσουν την κυριαρχία της στους αιθέρες για τις επόμενες δεκαετίες.

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με τη Γαλλία για την αγορά 18 μαχητικών Rafale, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου 4 'Έλληνες πιλότοι θα μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να γίνουν οι εκπαιδευτές για τους συναδέλφους τους. Τον Μάρτιο αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τα δύο πρώτα αεροσκάφη, ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν στη Γαλλία προκειμένου να γίνει η εκπαίδευση των πιλότων ώστε μέχρι τέλος του χρόνου 12 χειριστές να πιστοποιηθούν και συνολικά 12 αεροσκάφη να έρθουν στην Τανάγρα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline