Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  12:48:53

Αμήχανη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κάνει ευχές να ανοίξουν τα σχολεία αλλά δεν εξαρτάται από αυτή. Κύριο

Πριν τις Γιορτές το άνοιγμα των σχολείων με πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Ίσως στις 7 Δεκεμβρίου. Ίσως στις 14 του μηνός για μια εβδομάδα να λειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια.

Κάνει δηλώσεις αισιοδοξίας αλλά πάντα γενικόλογες, χωρίς σαφήνεια καμία. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα γίνουν rapid tests στα σχολεία, η υπουργός τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές και με πρώτα τα δημοτικά, όπως ανέφερε νωρίτερα χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Θέμα fm.

Η υπουργός Παιδείας, για ακόμη μία φορά, επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πως οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Κατά τρόπο αποφασιστικό μάλιστα.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι οι συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα δρομολογηθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα γίνουν rapid tests στα σχολεία, η υπουργός τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως τα περισσότερα προβλήματα έχουν πλέον ξεπεραστεί και τα μαθήματα γίνονται πλέον κανονικά.
«Τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία, όταν όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα» είπε η ίδια.
έλος, σε ότι αφορά την διανομή των συσκευών στους μαθητές η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας έχουν δοθεί 2500 συσκευές. « Ο εξοπλισμός πηγαίνει στα σχολεία και από εκεί με κάποια κριτήρια που έχουμε δώσει όπως η ανεργία των γονέων, το χαμηλό εισόδημα, μονογονεϊκή οικογένεια, πολύτεκνη, τρίτεκνη οι Διευθυντές να αποφασίζουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Συνολικά, τέλος, έχουν δοθεί αυτό το έτος 93.000 συσκευές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline