Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  06:01:07

Μαργαρίτης Σχοινάς: Τέλος του έτους οι πρώτοι εμβολιασμοί σε Ευρώπη. Θα αρχίσουν τότε και στην Ελλάδα. Με τον εμβολιασμό να είναι δωρεάν, αλλά χωρίς να είναι υποχρεωτικός για κανένα. Κύριο

Τα εμβόλια που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι απολύτως ασφαλή, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αδειοδότηση, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ελπίζουμε ότι προς το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στην Ευρώπη», είπε ο κ. Σχοινάς. Σαφώς εννοώντας ότι και η Ελλάδα θα παραλάβει από τους πρώτους, όπως έχει αναλύσει, τον ανάλογο αριθμό εμβολίων. Μάλλον στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, που έχει λάβει γνώση του όλου σχεδίου εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα με πρώτους εμβολιαζόμενους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τους αστυνομικούς-στρατιωτικούς-λιμενικούς και μετά στις μεγάλες ηλικίες.

Ο κ. Μ. Σχοινάς συμπλήρωσε πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αλλά θα αποτελεί προαπαιτούμενο σε κρίσιμες διαδικασίες και κρίσιμους τομείς.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναφερόμενος στα εμβόλια που αναμένονται, στο σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών και στα fake news o πρωθυπουργός τόνισε "πόσο σημαντικό είναι τώρα που θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία να μιλήσουν πάνω από όλα οι ειδικοί, οι επιστήμονες για το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Πρέπει να τονίσω ακόμη μια φορά ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν από την πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας αλλά κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω από όλα οι ειδικοί, οι γιατροί, για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα".

Εκπρόσωπος των νοσηλευτριών, υποδεχόμενη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: Κύριε Πρωθυπουργέ, μας τιμά η παρουσία σας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ευελπιστούμε στην περαιτέρω στήριξή σας γιατί το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον πολύ μεγάλο αριθμό των ασθενών και αυτό εμπράκτως καθημερινά το κάνει με αυτοθυσία και υπεράνθρωπη προσπάθεια.

"Στο πρόσωπό σας να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, ειδικά στο προσωπικό του Ιπποκρατείου. Ξέρω τι έχετε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες. Ξέρετε ότι και η πολιτεία έχει σταθεί δίπλα στο νοσοκομείο, το έχει ενισχύσει με παραπάνω προσωπικό, αυτή ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα ξεπεράσουμε και αυτή την περιπέτεια. Και ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, στο πρόσωπό σας σε όλες τις νοσηλεύτριες, σε όλους τους νοσηλευτές, σε όλη τη χώρα και ειδικά εδώ στο Ιπποκράτειο το οποίο βρέθηκε, βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης", απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Σχοινάς: Θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

«Θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας» στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, προανήγγειλε επίσης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει και επαναδιάταξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline