Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021  07:09:30

Ολες οι εισηγήσεις προς Μητσοτάκη είναι να μην ανοίξει κανένα σχολείο πριν τις Γιορτές (από νηπιαγωγεία έως Λύκεια και ΑΕΙ) αλλά μετά, από τις 11 Ιανουαρίου. Κύριο

Οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι, η ΟΛΜΕ, οι δάσκαλοι και παιδαγωγοί και οι άλλοι επιστήμονες της Ιατρικής-Υγείας θεωρούν ριψοκίνδυνο το άνοιγμα έστω, κάποιων σχολείων, με πρώτα τα δημοτικά.

Ενώ τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι δεν λένε να μειωθούν, την Παρασκευή θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων ! Μία ημέρα πριν θα έχει συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών ώστε να καταθέσει τις προτάσεις της για το αν τα σχολεία θα ανοίξουν πριν ή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η επιστημονική κοινότητα και οι λοιμιοξιολόγοι είναι φανερά διχασμένοι για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, με τους περισσότεροι είναι αρνητικοί. Σε κατάσταση αναμονής , χωρίς καμία δυνατότητα πρωτοβουλίας \ βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας. που αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Όπως φαινόταν μέχρι πριν λίγο καιρό βέβαια πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και πριν τις γιορτές παρότι έχει σημειωθεί από τους ειδικούς ότι εάν δεν ανοίξουν έως τις 14 Δεκεμβρίου δεν έχει κανένα νόημα έως το τέλος της χρονιάς!!

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο μετακινείται από τις 7 Δεκεμβρίου στις 14 Δεκεμβρίου. Για το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και του επισιτισμού πέρα από τις ανακοινώσεις που ενδεχομένως να κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεν είναι απίθανο να υπάρξει διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους πολίτες την Παρασκευή που θα εξηγήσει το σχέδιο και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Άνοιγμα σχολείων: Το σενάριο για μετά τις Γιορτές

Το σενάριο που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. Αυτό τόνισε και ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών!

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά. «Αυτό που "παίζει" είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» ανέφερε.
Θυμίζουμε πως και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υποστηρίζει να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

Ο καθηγητής κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε για το λιανεμπόριο πως ανήκει στους κλάδους που ίσως ανοίξουν με μεγάλη προσοχή και συνεχή περιοριστικά μέτρα. Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα ο ίδιος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ανοίξουν με πολύ προσοχή και περιορισμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Δτ.. Πέτσας μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτη ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών σε σχέση με τις εξαγωγές.
Ο Γιάννης Σαραντάκος είπε στην «Ώρα Ελλάδος» ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί και θα παρθεί κυριολεκτικά στο παρά... ένα, όταν και θα λάβει την τελική εισήγηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην οποία θα έχει διαβιβαστεί το «πόρισμα» των ειδικών.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια μετά τις Γιορτές και όχι πριν. Καθηγητής Χαρ. Γώγος: «Μετά τις γιορτές το άνοιγμα όλων των σχολείων». 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 23:35

Εξαδάκτυλος, πρόεδρος ΠΙΣ: «Όχι» στο άνοιγμα σχολείων - Τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο.

Άνοιγμα των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών μετά τις γιορτές "βλέπει" ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.
«Αυτό που "παίζει" είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.
Ανέφερε το λιανεμπόριο στους τομείς που ίσως ανοίξουν με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Για την εστίαση είπε ότι είναι μάλλον ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και φαίνεται πως το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω.
«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό», «οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω», προειδοποίησε ο κ. Γώγος.
Εξαδάκτυλος, πρόεδρος ΠΙΣ στο CNN Greece: «Όχι» στο άνοιγμα σχολείων - Τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο.

Κατηγορηματικός για τον ασφαλή τρόπο σταδιακής άρσης του lockdown είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που μιλώντας στο CNN Greece εκτίμησε ότι η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πρόωρη και δημιουργεί εφησυχασμό. Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του για άρση των μέτρων υπό την προϋπόθεση μείωσης των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό σε διψήφιο αριθμό.

«Στη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων δεν επιθυμώ να συμμετέχω. Και αυτό διότι τη θεωρώ πρόωρη που προσφέρει μια ψυχολογική χαλάρωση που αν αποτυπωθεί στην εφαρμογή των μέτρων θα μας κάνει ζημιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.
«Την ίδια ώρα δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία της συμβολής του κάθε περιοριστικού μέτρου στο lockdown του Νοεμβρίου, τα οποία συγκρινόμενα με εκείνα του Απριλίου θα μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα», συνέχισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline