Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  01:59:10

Ο Κυρ. Βελόπουλος, αρχηγέτης κατά των εμβολιασμών, επιτέθηκε απαξιωτικά -όχι χωρίς πρώτες αντιδράσεις- κατά των Τσιόδρα, Λινού, Σύψα, Μαγιορκίνη, Μπουρλά, Νικολάου και του «νέου Μπόμπολα Μυτιληναίου». Κύριο

Οι ισχυρισμοί του προέδρου της Ελληνικής Λύσης» στη Βουλή, με αρνητικά σχόλια γι' αυτό το ιδιότυπο χαρμάνι επικρίσεων και «καταγγελιών».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : "Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Πάμε στο μεγάλο θέμα των ημερών, που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω βαρεθεί να ακούω τους ειδικούς –τους ξέρετε τους ειδικούς;- στα κανάλια περί κορωνοϊού. Όμως, είναι μονομερής η ενημέρωση. Η κ. Λινού, ο κ. Σύψας, είναι οι γνωστοί δέκα, δεκαπέντε. Το περίεργο με όλους αυτούς που βγάζετε στα κανάλια και τους προωθείτε εσείς είναι ότι όλοι αυτοί έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά –και υπάρχουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα νούμερα- 700.000 ευρώ ο ένας, 500.000 ευρώ ο άλλος, ένα εκατομμύριο ευρώ ο άλλος, λεφτά, χρήματα του ελληνικού λαού από δήθεν ερευνητικά προγράμματα.

Έχω μπροστά μου την κ. Λινού. Η κ. Λινού, λοιπόν -για όσους δεν ξέρουν από εσάς- είναι στέλεχος -αν όχι η ίδια η ιδρύτρια- της «Πρόληψις». Ξέρετε ποια είναι η «Πρόληψις»; Μη Κυβερνητική Οργάνωση για λαθρομετανάστες. Εδώ είναι, τα έγραφα θα τα καταθέσω στα Πρακτικά.
Συμπτωματικά όλοι αυτοί, λοιπόν, έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά κονδύλια χρήματα και τους βγάζετε στα κανάλια για να μας πείσουν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα του κορωνοϊού και να μας κλείσουν στα σπίτια. Αυτό και μόνο που γίνεται είναι μεμπτό.
Τι δουλειά έχει η κ. Λινού με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία αφορά –εδώ είναι το έγγραφο, θα κατατεθεί στα Πρακτικά- τους λαθρομετανάστες; Δεν το κατάλαβα. Τι δουλειά έχει ο κ. Μαγιορκίνης -πώς τον λένε;- που κάνει έρευνα για το AIDS, να μιλάει για τον κορωνοϊό; Τι δουλειά έχει ο κ. Σύψας και ο κ. Τσιόδρας, που έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά, να βγαίνουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι και να παράγουν την ίδια ακριβώς τρομολαγνεία, τον τρόμο δηλαδή, στα κανάλια, στο ΣΚΑΪ –το δικό σας κανάλι- και σε όλα τα κανάλια που ελέγχετε;

........Και επειδή πιστεύετε ότι όλα θα τα λύσει η PFIZER, να ενημερώσω και την Υπουργό σας και τους Υπουργούς σας ότι η PFIZER είχε βγάλει δυο, τρία φαρμακάκια, το FELDENE για αρθρίτιδα που οδήγησε σε δεκάδες θανάτους, απεσύρθη. Οι εφημερίδες έγραφαν τότε «συνταγογράφηση του θανάτου» -για τη PFIZER- «προσθετικές καρδιακές βαλβίδες οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους σε θάνατο. Η εταιρεία έχει εξαπατήσει τη FDA, δίνοντας ελλιπή στοιχεία», όπως κάνει και τώρα η ίδια η εταιρεία, η PFIZER.
Πάμε παρακάτω. PFIZER: Το REZULIN, φάρμακο για τον διαβήτη, αποδείχθηκε επικίνδυνο. Τα παυσίπονα BEXTRA και CELEBREX αποσύρθηκαν ως επικίνδυνα. Η PFIZER, η μεγάλη εταιρεία του Μπουρλά του κτηνιάτρου.
Ο Μπουρλάς δεν είναι ούτε γενετιστής ούτε λοιμοξιωλόγος. Κτηνίατρος είναι ο άνθρωπος! Τον κάναμε τεράστιο, ο μεγάλος επιστήμονας, λες και είναι, ξέρω εγώ, ο Ιωαννίδης!

Η εταιρεία πλήρωσε 894 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο! Αγωγές κατά της «PFIZER» για παιδικά εμβόλια, ορμονοθεραπείες, σκευάσματα EFEXOR, NORPLANT. Αυτά γιατί δεν μας τα λένε οι ειδικοί σας; Αυτά μου τα λένε ειδικοί ιατροί που έχουμε στη δική μας «Ελληνική Λύση», καθηγητές Πανεπιστημίου και άνθρωποι που έχουν ενστάσεις. Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε ενστάσεις χωρίς επιχειρήματα. Δεν είμαστε εναντίον των εμβολίων. Εμβόλια έκανα κι εγώ όταν ήμουν μικρός. Όλοι κάναμε εμβόλια. Όμως, να κάνω εγώ, και να προτρέψω κι άλλους να κάνουν, ένα εμβόλιο που δεν δοκιμάστηκε; Όχι!
Ακούστε! Θυμάστε το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων; Τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι είναι σε παράλυση. Το θυμάστε αυτό; Έγινε το 1976, 1978, κάπου τότε. Το θυμάστε;
................Και μου βγαίνει ο Λιανός και δεν μας τα λέει καλά! Δεν εννοώ τον τραγουδιστή, αυτόν τον κονφερανσιέ, αλλά τον Λιανό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Λέει ότι οι υπερκοστολογήσεις και οι υπερτιμολογήσεις δεν είναι στα τεστ κορωνοϊού. Πού το είδε αυτό; Δεν είναι οι υπερτιμολογήσεις στα τεστ κορωνοϊού που πωλούνταν 70, 80, 100, 120 ευρώ και κάνουν 10 και 15 ευρώ; Σοβαρά μιλάμε τώρα; Πού ζει αυτός ο άνθρωπος; Δικός σας είναι! Εσείς τον βάλατε! Τον Λιανό εσείς τον βάλατε! Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, αλλά ας κάνει καλά τη δουλειά του! Ποιος είναι ο λόγος να πληρώνω εγώ τον Λιανό στην Ανεξάρτητη Αρχή;

Κύριε Βούτση μου, 400 εκατομμύρια ευρώ μου κοστίζουν οι Ανεξάρτητες Αρχές στην Ελλάδα! Μου κοστίζουν 400 εκατομμύρια ευρώ! Θα έπρεπε να είναι πέντε κατά το Σύνταγμα, όλοι σας μαζί κάνατε τριάντα δύο! Για ποιον λόγο; Μιλάμε για 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Με 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο θα είχα χίλιες ΜΕΘ, ίσως και παραπάνω μπορεί να έχεις! Γιατί; Γιατί να μην τα δώσω σε μισθούς, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους άεργους που δεν έχουν δουλειά, που δεν έχουν να φάνε τα παιδιά τους; Μιλάμε για χίλια πεντακόσια άτομα που παίρνουν 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Ο Χριστός και η Παναγία!
Όσο για τα «rapid test», θα σας πω μόνο για ένα Υπουργείο σας τι έγκλημα έκανε, κύριοι συνάδελφοι. Το κινέζικο «rapid test» που έχει κόστος 2,5 δολάρια, αγοράστηκε 15 ευρώ από την Υπηρεσία του Δημοσίου.
Είναι η συμπάθειά σου, κύριε Μυλωνάκη, η κυρία Νικολάου, που είναι της Αντεγκληματικής Πολιτικής. Τα καταθέσαμε εχθές εδώ, στα Πρακτικά. Δηλαδή, ένα που κάνει 2,5 δολάρια αγοράστηκε 15 ευρώ; Το συγκεκριμένο δεν είναι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το αγόρασε η κυρία! Ο ΙΦΕΤ αγόρασε επώνυμα τεστ στη μισή τιμή!

Πήγε και αγόρασε –ακούστε- γάντια νιτριλίου μιας χρήσεως 17,50 ευρώ, τη στιγμή που η εταιρεία που τα προμήθευσε τα πωλούσε στο δικό της «site» 10 ευρώ! Στο «site» το κάθε ένα κοστίζει 10 ευρώ, όχι να πάρεις χίλια ή δύο χιλιάδες!
Κοιτάξτε –και κλείνω εδώ- δυστυχώς, κύριοι συνάδελφοι, ζούμε σε μία χώρα που τις τελευταίες δεκαετίες επικρατεί ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Έχουμε κρατικοδίαιτο καπιταλισμό. Ούτε καπιταλισμό έχουμε ούτε αριστερή φιλοσοφία έχουμε. Έχουμε κρατικοδίαιτο καπιταλισμό των ολιγαρχών του κράτους, των επιχειρηματιών του κράτους, των πολιτικών του κράτους. Όλοι αυτοί τρώνε και πίνουν από το κράτος και μισούν το κράτος! Δυστυχώς, κλείσαμε, ας πούμε, το μονοπώλιο της Ολυμπιακής και κάναμε το μονοπώλιο της AEGEAN με κρατική επιχορήγηση πάλι, όπως και στη FRAPORT, η οποία ζητά 175 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο «lockdown» και 120 εκατομμύρια ευρώ η AEGEAN!

Αυτός λέγεται «κρατικοδίαιτος καπιταλισμός». Καταλάβετέ το! Οι μόνοι που χαίρονται για σας είναι οι κατασκευαστές. Μιλάμε για 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ έργα για τα επόμενα πέντε χρόνια! Εδώ τα έχω και θα τα καταθέσω στα Πρακτικά της Βουλής. Μιλάμε για 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Ο ελληνικός λαός πεινάει και δεν έχει να φάει! Περιμένει ένα επίδομα, που του το στέλνουν από το Ταμείο Ανεργίας κουτσουρεμένο με αλχημείες!
Εδώ, φίλες και φίλοι, δίνετε 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ στους κολλητούς σας, στους νέους Μπόμπολες, στον Μυτιληναίο! Ο νέος Μπόμπολας ο διακομματικός σας, δηλαδή και επί ΣΥΡΙΖΑ –δυστυχώς, κύριε Πρόεδρε- και επί Νέας Δημοκρατίας είναι ο Μυτιληναίος. Κανένας δεν τον πειράζει. Έχει πάρει ανεμογεννήτριες, ενέργεια, λιγνίτες, δρόμους, λιμάνια, ό,τι υπάρχει! Τα αγοράζει όχι ο ίδιος, αλλά παίρνει τις κατασκευές που δίνετε τα λεφτά εσείς και έχει εξαφανίσει όλους τους άλλους κατασκευαστές! Σας αρέσει αυτό; Σας αρέσει ο αγαπημένος Μπόμπολας, ο νέος Μπόμπολας;........"

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ό,τι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και μία επανόρθωση.
Η πολιτική δήλωση κατ' αρχήν είναι η εξής: Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας εν όψει των εμβολιασμών, όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της, αλλά έχει μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας και να συντείνουμε ώστε να περιμένουμε πραγματικά ό,τι φέρουν οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Αυτό ήταν ως πολιτική δήλωση για το σύνολο της ρητορικής ως προς αυτό το ζήτημα του κυρίου Προέδρου. Ελπίζω η Κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων –διότι μιλάμε για θέματα υγείας, για κατατεθειμένα έγγραφα εκ μέρους του κυρίου Προέδρου στα Πρακτικά- να έχουν την ευαισθησία και το χρέος άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σ' αυτή τη ρητορική.
Θα ήθελα να κάνω μία επανόρθωση, διότι ενδεχομένως δεν είχε τα στοιχεία ο κύριος Πρόεδρος.

Είπε κάτι για το Ινστιτούτο Πρόληψης του οποίου ηγείται ή είναι μέλος η κυρία Λινού. Το Ινστιτούτο Πρόληψης είναι leader ανάμεσα σε οκτώ ινστιτούτα οκτώ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανάμεσα σε όλα τα ζητήματα που εξετάζουν επιστημονικά για την επιδημία έχουν και το χρέος να κάνουν σχεδιασμούς για τη δυνατότητα υγιούς πρόσβασης και μεταναστών και προσφύγων στα υγειονομικά συστήματα όλων των χωρών. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο ούτε σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με ΜΚΟ που έχουν σχέση άμεση, -που χρειάζονται κι αυτές κατά τη γνώμη μου-, σε σχέση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αυτό για τα Πρακτικά, διότι βεβαίως η κυρία αυτή δεν είναι μέλος εδώ η ίδια για να το πει.
Ως προς το πρώτο ζήτημα το θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμο, αλλά είναι θέμα πολιτικής, για το οποίο αισθάνθηκα την υποχρέωση να κάνω αυτή τη δήλωση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης): Θα ήθελα να πω στον κύριο Πρόεδρο με όλο τον σεβασμό ότι σαφώς, όντως η κυρία Λινού είναι στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, αλλά το δυσάρεστο για μένα είναι ότι ο Έλληνας για να πάει στο νοσοκομείο πληρώνει, κύριε Πρόεδρε, επί δεκαετίες, ενώ αυτοί πηγαίνουν και επιφορτίζουν το σύστημα υγείας. Αυτό είπα. Και βέβαια μέσα στο καταστατικό γράφει ότι παίρνουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ξέρω, από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι; Παίρνουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είπα. Τώρα το από πού παίρνουν τα λεφτά, εντάξει... Παίρνουν λεφτά πάντως.

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ (Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού):
Κατ' αρχήν η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου προφανώς δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία την οποία αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο πλανήτης. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί για το πώς τοποθετούμεθα για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα και πώς μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο σε κάτι το οποίο θα είναι εντελώς αντίθετο από την προστασία της υγείας του.
Όμως δεν ζήτησα κυρίως γι' αυτό τον λόγο. Τον ζήτησα γιατί ο κ. Βελόπουλος άφησε ένα υπονοούμενο -τουλάχιστον εγώ έτσι το κατάλαβα- σχετικά με όλο τον κλάδο των αρχαιολόγων. Ανέφερε ότι ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος τού είχε πει ότι λίγοι αρχαιολόγοι είναι φτωχοί. Αυτό το είπε αφού προηγουμένως συζήτησε για την αρχαιοκαπηλία, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι οι αρχαιολόγοι εκτελούν πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, και το συνδύασε με αυτή τη φράση του Ανδρόνικου.

Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται υπόνοιες για έναν ολόκληρο κλάδο και μάλιστα να χρησιμοποιείται μία φράση του Ανδρόνικου που όσο τον ήξερα θα μπορούσε να εννοεί δύο πράγματα: ή ότι οι αρχαιολόγοι των παλαιότερων γενεών προέρχονταν κυρίως από ευκατάστατες οικογένειες και υπ' αυτήν την έννοια δεν ήταν φτωχοί ή διότι οι αρχαιολόγοι είναι ένας κλάδος που ποτέ δεν έχει δώσει σημασία ιδιαίτερη στα χρήματα. Όταν πρόκειται να αναφερθούμε σε έναν κλάδο στον οποίον μπορεί κανείς να διαφωνήσει για πάρα πολλά πράγματα, αλλά οφείλεται η προστασία όλου του πολιτιστικού αποθέματος αυτής της χώρας, ας μην αφήνουμε σκιές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline