Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  01:24:48

Πιέζουν τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα αλλά δεν κατάφεραν ακόμα πολλά. Παράθυρο... ταλαιπωρίας με διαδρομές πελατών και υπαλλήλων. Πάντα μακριά από τα μαγαζιά, ακόμα και από τις βιτρίνες... Κύριο

Προβληματικό παράθυρο για την υπό προϋποθέσεις λειτουργία και των εμπορικών κέντρων με τη μέθοδο του click away αφήνει η κυβέρνηση.

Παράθυρο για την υπό προϋποθέσεις λειτουργία και των εμπορικών κέντρων με τη μέθοδο του click away αφήνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εξειδίκευση των έκτακτων μέτρων.
Σήμερα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο σύμφωνα με τα οριζόμενα.
Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο ΓΓ. Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μπορούν να δημιουργήσουν σταντ σε εξωτερικούς χώρους, να δέχονται παραγγελίες και να παραδίδουν προϊόντα αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις.

. Το «γόρδιο δεσμό» επιχειρούν τις τελευταίες ώρες να λύσουν και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός των malls, καθώς κάθε κατάστημα που διαθέτει ανοιχτό χώρο θα μπορεί να υπαχθεί στο σύστημα click away διευκρίνισε χθες στο ρ/σ Παραπολιτικά ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση είναι το κατάστημα να «βλέπει» σε ανοιχτό χώρο. Το βαθμό δυσκολίας της εξίσωσης αυξάνει και η καταγεγραμμένη άρνηση πολυκαταστημάτων να συμμετάσχουν στην επανεκκίνηση της αγοράς με το πρωτότυπο αυτό σύστημα, καθώς δεν δύνανται να ικανοποιήσουν τον όγκο της ζήτησης.

Ειδικότερα, τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη μέθοδο του «click away» θα έχουν τελικά και τα κλειστά εμπορικά κέντρα, όπως και εκείνα που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια, υπό προϋποθέσεις. Στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ορίζεται συγκεκριμένα ότι:
«Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο». Προϋπόθεση είναι να διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
Φωτ. ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline