Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  11:30:31

Αβραμόπουλος, Ρουσσόπουλος, Κεφαλογιάννη, Κεδίκογλου και άλλοι δέκα έμπειροι αφέθηκαν στον πάγκο των εφεδρειών. Κύριο

Ουδείς κρίθηκε άξιος να λάβει μέρος στον ανασχηματισμό και να επανέλθει στην κυβερνητική δράση. Κατά τους συνεργάτες και τους φίλους τους ο «πάγκος των έμπειρων και δοκιμασμένων» παρέμεινε αναξιοποίητος, αν και απαρτίζεται από πρώην υπουργούς και υφυπουργούς με καλή-επιτυχημένη θητεία στις Κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά και στη συντριπτική τους πλειοψηφία με καλή κοινοβουλευτική πορεία, σε αλλεπάλληλες βουλευτικές εκλογές.

Παράλληλα αυτοί και αυτές οι πρώην υπουργοί προέρχονται από νομούς και εκλογικές περιφέρειες στις οποίες η Κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύεται καθόλου σχεδόν όπως λ.χ. στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θράκη κλπ.

Όλες οι πληροφορίες και από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου βεβαίωναν ότι ο Πρωθυπουργός δεν επρόκειτο να αυξήσει τον αριθμό των τεχνοκρατών και μη νεοδημοκρατών αλλά θα αντλήσει το νέο υλικό της Κυβέρνησης από τις τάξεις των βουλευτών και επώνυμων στελεχών της παράταξης. Κι όμως οι πιο επώνυμοι της παράταξης από τους βουλευτές αγνοήθηκαν.

Καθημερινά τα σενάρια για τον χθεσινό ανασχηματισμό, με κυρίαρχα ερωτηματικά ποιά μέλη της Κυβέρνηση αποχωρούν ή μετακινούνται. Και μετά με αναφορές και αξιολογήσεις για τους βουλευτές, που αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα και ειδικότερα για τους «εισοδιστές» πρώην υπουργούς.

Συγκεκριμένα πόσοι και πόσες θα επιστρέψουν στα υπουργικά γραφεία, κάτι το οποίο εθεωρείτο βέβαιο-και αναγκαίο για μια δυναμική εικόνα της Κυβέρνησης- για αρκετούς από αυτούς.. Ανάμεσα τους οι Δημ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θεοδ. Ρουσσόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Τζαβάρας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς., Νικήτας Κακλαμάνης και Χαρ. Αθανασίου. Στην ίδια κατηγορία ως πρώην υφυπουργοί οι
Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Ευαγ. Βολουδάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα