Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  22:44:26

Συνεπείς και χθες μόνο στη μάσκα..... Με μεγάλες ουρές, χωρίς αποστάσεις, με 2-3 sms δίωρου για ψώνια και βόλτες. Κύριο

Νέες συστάσεις και φοβίες από Κυβέρνηση και καθηγητές, που φοβούνται νέα έξαρση του κορωνοιού, καθώς προστέθηκε ο επικίνδυνος ιός Nelly για μετάδοση».

Ανήσυχοι και αβέβαιο από καθήκον αλλά και με τα νέα δεδομένα κίνησης στους δρόμους και στην αγορά. Με δηλώσεις και νέες συστάσεις η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, παράγοντες του υπουργείου Υγείας και καθηγητές της Επιτροπής. Με δηλώσεις και σχόλια με τα γνωστά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, πρόχειρα, μεγαλόστομα και στο πόδι... Σε κλίμα κινδυνολογίας. Αυξημένη ήταν και χθες Κυριακή η κίνηση των καταναλωτών στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων μεγάλων πόλεων, μετά από αποκλεισμό αρκετών εβδομάδων και με πολλές προσφορές λόγω των εκπτώσεων. Πολύς ήταν ο κόσμος που κατέβηκε στην Ερμού και σε άλλους εμπορικούς δρόμους για μια βόλτα στα καταστήματα.

Οι Αθηναίοι, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βγήκαν για τα ψώνια τους, με την πλειοψηφία να τηρεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να φορά μάσκες. Ωστόσο, η τήρηση των αποστάσεων είναι δύσκολο να τηρηθεί υπό αυτές τις συνθήκες και το περιοριστικό δίωρο..

Χθες οι έλεγχοι ήταν περισσότεροι από εκείνα στις Γιορτές, ενώ ενδιαφέρον έχει πώς δεν παρατηρείται η ίδια η εικόνα στους κάθετους δρόμους και στα συνοικιακά καταστήματα, όπου ο κόσμος είναι λίγος και οι αγορές περιορισμένος..

Οι εικόνες αυτές αναμένεται να συνεχιστούν λόγω των εκπτώσεων και τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε υπάρχει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις καθώς θα τεθούν σε ισχύ τα νέα, αυξημένα όρια επιβατών για τα αυτοκίνητα και τα ταξί.

Οι μεγάλες ουρές παρατηρούνται σε καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, καθώς πλέον οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα προτού τα αγοράσουν -κάτι που δεν επιτρεπόταν στις ημέρες του click away.

Π. Σταμπουλίδης για συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους: Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό lockdown. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν χθες και οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης κ.κ.Γεωργιάδης και Παπαθανάσης.,

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες, Σάββατο, στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έκτος από σήμερα και την ερχόμενη Κυριακή ενώ σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και ότι η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

Οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά μπορούν να κάνουν και χρήση των μέτρων στήριξης, και της επιστρεπτέας και των αναστολών, διευκρίνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ μπορούσαν να είναι ανοιχτά Κυριακή 24 Ιανουαρίου, μέχρι τις 8 το βράδυ. Και φαίνεται ότι ήταν πολλοί πελάτες να αγοράσουν, περαστικοί για τις βιτρίνες, περιπατητές του χαβαλέ κ.α.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline